Ghid turistic Grande Terre

Recomandat pentru: plaja, snorkeling, camping, cultura

Despre Grande Terre

Grande Terre este cea mai mare insula din Noua Caledonie, fiind scaldata de apele Oceanului Pacific. Aceasta destinatie turistica va asteapta sa o descoperiti in timpul unui sejur, cu precizarea ca aici veti avea la dispozitie o gama diversa de activitati si metode de petrecere a timpului liber.

In primul rand, trebuie sa stiti ca in Grande Terre veti experimenta temperaturi diverse. Clima este una destul de mofturoasa. Astfel, intr-un minut veti simti o caldura sufocanta, pentru ca imediat sa inceapa o ploaie specifica padurilor tropicale. De aceea, va recomandam ca in bagaj sa aveti neaparat o umbrela, dar si haine mai groase, indiferent de anotimpul in care veniti.

Relieful de pe insula Grande Terre este si el cel putin interesant. De ce? Pentru ca veti putea vedea munti, dar si plaje si campii. Aceasta diversitate va ofera posibilitatea de a va plimba foarte mult si de a va bucura de o vegetatie foarte bogata. De exemplu, va recomandam sa strabateti insula si sa urcati pe unul din cele cinci varfuri ale muntilor din Grande Terre. Ele se ridica la peste 1500 de metri, iar cel mai inalt punct este Varful Muntelui Panie, care are o inaltime de 1628 de metri. Ar fi bine totusi sa cautati pe cineva care sa va fie ghid, pentru a nu risca sa va pierdeti.

Daca va place sa stati la plaja, atunci va sugeram sa alegeti coasta de vest a insulei, acolo unde veti petrece timpul in cel mai placut mod. De precizat este insa faptul ca aici nisipurile sunt, in mare parte negre, din cauza eruptiilor vulcanice care au avut loc odinioara. Mai mult, veti putea vedea palmieri care se inalta semeti peste plaje. In acelasi timp, veti auzi localnicii vorbind in limba franceza si daca doriti sa intelegeti semnele de aici, ar fi bine sa cunoasteti aceasta limba. Mai apoi, pe coasta de est veti avea parte de peisaje incredibile, pentru ca aici este de fapt un paradis exotic, in mare parte caracterizat de o vegetatie bogata, cu vai pline de verdeata, cu numeroase cascade de diferite dimensiuni, cu rauri salbatice, dar si arii protejate prin lege.

Atunci cand vine vorba de cazare, nu trebuie sa va faceti griji in Grande Terre, pentru ca aici exista foarte multe hoteluri, moteluri, dar si hanuri in care puteti poposi pe intreaga perioada a concediului. Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca pe insula se afla si capitala statului Noua Caledonie, respectiv Noumea. Orasul este cel mai important centru cultural si economic de pe intreaga insula Grande Terre.

Dintre activitatile pe care le puteti desfasura in Grande Terre amintim inotul, scufundarile, mersul pe bicicleta si urcatul pe munte sau pur si simplu plimbarile pe jos. De altfel, nu se poate sa ajungeti aici fara sa gustati din preparatele specifice zonei, asa ca va invitam sa treceti pragul restaurantelor si teraselor, acolo unde servirea este impecabila, iar meniurile foarte bogate si diverse.

In concluzie, va dorim sa aveti parte de o vacanta de neuitat, pentru ca Grande Terre este o alegere ideala daca doriti sa va relaxati, departe de rutina zilnica!

Grande Terre