Despre Ile des Pins

Insula Pines (Ile des Pins) este o destinatie turistica deosebita pe care trebuie sa o luati in calcul atunci cand planuiti unde sa plecati anul acesta in vacanta. Este vorba de un teritoriu situat din punct de vedere geografic in Oceanul Pacific, mai exact in Arhipelagul Noua Caledonie. Insula se afla in provincia de sud din Noua Caledonie, ceea ce inseamna ca aici veti descoperi doua sezoane pe intreaga perioada a anului, respectiv cel uscat si cel umed.

Insula Pines se afla mai exact in sud-estul Grande Terre, principala insula din Noua Caledonie si se pare ca a fost descoperita, potrivit istoricilor de catre capitanul James Cook in anul 1774, in timpul unei expeditii in Noua Zeelanda. Capitanul este cel care a ales numele pe care astazi il poarta insula, datorita pinilor care cresc aici. Mai tarziu, la mijlocul secolului al XIX-lea, pe Insula Pines au sosit protestantii si catolicii, care au inceput o afacere cu sandale. Pe atunci, aceasta era principala activitate care facea economia sa functioneze. Lucrurile s-au schimbat insa in timp, iar azi turismul joaca un rol destul de important pentru Insula Pines, mai ales ca aici veti gasi cateva hoteluri foarte bine organizate, cu personal instruit, ce are grija ca sederea dumneavoastra sa fie una cat mai placuta.

Va recomandam sa va bucurati de dansurile traditionale de pe Insula Pines, iar acestea nu sunt putine. Unul dintre cele mai spectaculoase este Olobatch, care este un dans de grup. De regula, se reunesc in jur de treizeci de copii si adulti in acelasi timp, care se bucura de ritmurile muzicii traditionale. Acest dans este unul spectaculos. Daca va incumetati, puteti chiar sa furati cateva miscari de la cei din partea locului, pentru a le arata celor dragi de acasa. Totodata, pe Insula Pines puteti sa va bucurati in multe feluri de plaja, dar si de apele Oceanului Pacific. Cu siguranta nu veti avea timp sa va plictisiti aici!

Ile des Pins