Informatii utile Noua Caledonie

Date generale


Capitala: Noum
Moneda: Franc CFP (XPF)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 11:00
Religie: Crestini (85.2%), Musulmani (2.8%), Alte religii (12%)

Noua Caledonie este recunoscuta pentru


plaja
snorkeling
pescuit
cultura
drumetii
laguna
pestera

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Noua Caledonie

Noua Caledonie este traversata de o clima tropicala, cu temperaturi ce variaza de-a lungul anului intre 15° si 32°C, in functie de anotimp. Asa numita iarna australiana debuteaza in aprilie si dureaza pana in noiembrie si este considerata perioada cea mai potrivita pentru vacanta.

Temperaturi medii lunare in Noua Caledonie

Ce sa luati in bagaj

Comparativ cu alte destinatii tropicale, in Noua Caledonie puteti adopta tinute comode si confortabile pe durata zilei, in timp ce pentru seara e bine sa va rezervati tinute mai sofisticate, care sa va puna in valoare. Pentru cinele la restauratele exclusiviste se impune un cod vestimentar mai formal.

Transportul in Noua Caledonie

Infrastructara rutiera moderna ii determina pe multi dintre turisti sa inchirieze un autoturism pentru a explora insula. Autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de deplasare si puteti folosi carnetul de conducere obtinut in tara pe durata sejurului. Incercati sa nu depasiti viteza maxim admisa de 110km/h in afara zonelor urbane.

La nivel local exista un sistem eficient de transport cu autobuzul. Acestea circula in intervalul 05.00 – 19.00, cu plecari la fiecare 15 minute. Autobuzele acopera principalele rute turistice si au statii in apropierea marilor hoteluri din insula. Se pot identifica usor dupa cele doua culori distincte. Cele verzi acopera destinatiile rurale, cu opriri in principalele plaje, in timp ce autobuzele albastre circula pe rutele urbane.

Viza turistica pentru Noua Caledonie

Cetatenii statelor membre UE nu au nevoie de viza pentru a-si petrece vacanta in Insula Noua Caledonie. Trebuie sa prezentati la sosirea pe aeroport pasaportul si biletul de intoarcere. Totusi, faceti din timp demersurile necesare pentru obtinerea vizelor impuse de tarile de tranzit.