Ghid turistic Loyalty Islands

Recomandat pentru: snorkeling, pescuit, plaja

Despre Loyalty Islands

Insulele Loyalty reprezinta un arhipelag destul de vast din Oceanul Pacific, mai exact din Noua Caledonie si se intinde pe aproximativ o suta de kilometri patrati. In prezent, aceste insule formeaza provincia cu acelasi nume, una dintre cele trei care formeaza intreg statul.

Din punct de vedere geografic, Insulele Loyalty sunt formate din sase insule locuite. Este vorba de Insula Lifou, Insula Mare, Insula Tiga, Insula Ouvea, respectiv Insula Faiava. Pe langa acestea, exista si cateva insule pe care deocamdata nu traieste nimeni. Impreuna, toate aceste teritorii se intind pe 1981 de kilometri patrati, iar cel mai inalt punct se afla pe Insula Mare, fiind vorba despre un varf ce ajunge la doar 138 de metri deasupra nivelului marii.

Atunci cand alegeti Insulele Loyalty ca destinatie turistica, trebuie sa stiti ca nu veti avea timp sa va plictisiti. De ce? Pentru ca veti avea la dispozitie o gama larga de activitati pe care sa le incercati. De pilda, trebuie neaparat sa faceti un tur al tuturor insulelor care fac parte din Loyalty. In acest sens va pot ajuta cei de la hoteluri, pentru ca ei organizeaza frecvent astfel de iesiri. Mai apoi, trebuie neaparat sa profitati de plajele din Insulele Loyalty, dar si de apele ce le inconjoara. Asadar, va invitam sa practicati scuba diving, sa faceti snorkeling sau sa alegeti KayaKanoe. In acelasi timp, va recomandam sa mergeti si la pescuit, pentru ca aceasta este una dintre activitatile cu care se delecteaza aproape in fiecare zi cei din partea locului.

Intrucat este vorba de mai multe insule, va recomandam sa va indreptati atentia si catre o plimbare cu barca, pentru ca veti avea parte de peisaje de neuitat. Mai apoi, daca va intrebati cum va puteti deplasa pe una dintre insule, trebuie sa stiti ca veti putea inchiria o masina. Acest serviciu este disponibil insa numai pe insulele Ouvea, Lifou si Mare.

Loyalty Islands