Ghid turistic New Plymouth

Recomandat pentru: gradina botanica, peisaje, alte atractii

Despre New Plymouth

Orasul New Plymouth din Noua Zeelanda? Una dintre destinatiile perfecte pentru o vacanta de neuitat. Asezamantul este cunoscut in primul rand pentru frumoasele gradini de care dispune, dar si pentru faptul ca turistii care ajung aici isi doresc foarte tare sa urce si pe muntele Taranaki din apropiere. Asadar, un oras cu un climat prietenos, New Plymouth va asteapta sa petreceti cateva zile minunate.

Va invitam sa descoperiti in primul rand muzeul Puke Ariki. Aici exista mai multe colectii de obiecte deosebite: obiecte folosite de localnici odinioara, fotografii, documente si harti; toate acestea se regasesc in Puke Ariki. Obiectivul turistic este deschis luni, marti, joi si vineri intre orele 9-18, iar miercurea de la 9 dimineata pana la 9 seara. Sambata si duminica, programul este unul mai scurt: 9-17. Mai apoi, va invitam in Parcul Pukekura, unul dintre locurile cu care localnicii se mandresc intotdeauana in fata turistilor. Acesta se intinde pe aproximativ cincizeci de hectare, aflandu-se chiar in inima orasului. De precizat este faptul ca Parcul Pukekura este una dintre primele Gradini Botanici din Noua Zeelanda, iar in prezent contine si o portiune care a fost transformata in gradina zoologica, spre deliciul celor mici si nu numai. Un alt loc spre care trebuie sa va indreptati atentia in New Plymouth este reprezentat de Parcul si Casa Burgess. Complexul este unul deosebit din punct de vedere al designului, intrucat este locul in care cresc foarte multe tipuri de plante de care au grija oamenii din partea locului. Trebuie sa mai stiti ca Gradinile Hikurangi sunt perfecte pentru tinerii indragostiti. Aici se oficiaza frecvent nunti, tocmai datorita peisajului minunat.

Nu ezitati sa alegeti New Plymouth ca destinatie turistica! Nu veti regreta, indiferent ca veniti aici cu prietenii, cu partenerul de viata sau cu familia!

New Plymouth