Ghid turistic Port Chalmers

Despre Port Chalmers

Portul Chalmers din Noua Zeelanda reprezinta suburbiile orasului Dunedin, un important centru comercial. Asezamantul este strans legat de istoria europenilor care s-au asezat in regiunea Otago odinioara.

Majoritatea cladirilor pe care le veti vedea aici au fost ridicate dupa anul 1844, astfel incat initial erau realizate din lemn. In timp, insa, cladirile au fost reconstruite din caramida pentru a rezista mai bine precipitatiilor. De precizat este faptul ca in secolul al XIX-lea, intreaga regiune era strans legata de industria carnii congelate.

Trebuie sa stiti despre Portul Chalmers ca de aici a plecat prima ambarcatiune plina de carne congelata in anul 1882. Comertul cu carne congelata continua si astazi, insa nu la fel de proeminent ca in trecut. Trebuie sa stiti ca Portul a fost vizitat si de catre Robert Falcon Scott, inainte ca exploratorul sa plece in ultima sa expeditie in Antarctica. Asadar, in port veti putea descoperi numeroase monumente ridicate in onoarea importantului cercetator. Mai apoi, un obiectiv turistic ce merita sa fie vizitat in Portul Chalmers este Muzeul Regional Maritim. Acesta va prezinta istoria portului, iar expozitiile se schimba constant pentru a pastra viu interesul turistilor. Obiectivul a fost fondat in anul 1913, iar ulterior in anul 1940 i-a fost schimbata locatia in Pioneer Hall. De asemenea, un simbol al asezamantului este legat de arta si cultura. Multi dintre muzicienii de aici considera Portul Chalmers ca locul este unul ideal in care se pot bucura de pasiunea lor in fata unor oameni interesati. Si daca doriti sa aveti o priveliste de ansamblu asupra intregului asezamant, atunci va invitam sa urcati in Punctul de Observare. De aici, veti vedea tot Portul Chalmers si veti putea face fotografii impresionante.

Localnicii sunt foarte deschisi si comunicativi, motiv pentru care toti cei ce ajung aici isi fac prieteni cu care pastreaza legatura si peste ani. De aceea, nu trebuie sa ezitati inainte sa va rezervati o vacanta in Portul Chalmers din Noua Zeelanda!

Port Chalmers