Ghid turistic Westport (NZ)

Recomandat pentru: peisaje, plaja, alte atractii

Despre Westport (NZ)

Situat la gura de varsare a raului Buller, Westport este un asezamant din Noua Zeelanda in care zilele de vacanta vor fi pline de voie buna, plimbari si vizite la diferite obiective turistice importante. Orasul se afla pe coasta de vest a regiunii South Island, iar numele a fost ales tocmai din cauza pozitionarii geografice.

Clima este puternic influentata de faptul ca Westport se afla in apropiere de Marea Tasmaniana, ceea ce inseamna ca precipitatiile sunt destul de ridicate, cu exceptia lunii februarie. Asadar, va sfatuim sa aveti in bagaj o umbrela, in functie de perioada in care veti ajunge aici.

De precizat este faptul ca in Westport veti gasi nu unul, ci doua parcuri nationale. Acestea sunt Kahurangi si Paparoa si sunt foarte bogate, atat in ceea ce priveste flora, cat si fauna. Copaci inalti, cu o vechime impresionanta, flori de diferite culori si pasari incantatoare: iata doar cateva dintre ingredientele care fac din cele doua parcuri atractii turistice deosebite. Cei care doresc sa se plimbe, dar nu mergand pe jos, pot chiar sa inchirieze biciclete pentru a descoperi intreaga zona. De asemenea, puteti opta pentru cateva ore de calarie, intrucat exista in Westport un loc din care puteti inchiria un cal. Aveti insa grija, mai ales daca nu ati mai calarit niciodata! Adrenalina o simti numai daca va veti indrepta atentia care rafting sau KayaKanoe. De asemenea, valurile de pe coasta de vest sunt perfecte pentru o dupa-amiaza petrecuta facand surf, daca sunteti pasionati de acest sport!

Nu trebuie sa va faceti griji nici in privinta cazarii, pentru ca in Westport exista atat hoteluri, cat si moteluri, ceea ce inseamna ca preturile sunt pentru toate buzunarele. Daca faceti rezervari din timp, puteti chiar sa beneficiati de reduceri la anumite pachete. Cu siguranta, insa, aici veti avea parte de un concediu de neuitat si va veti dori sa reveniti si cu alta ocazie!

Westport (NZ)