Cum se ajunge in Olanda

Calatoria cu avionul in Olanda

Schiphol Amsterdam Airport este situat la 15 km sud-vest de Amsterdam, fiind principalul aeroport pentru Tarile de Jos, unul dintre principalele noduri europene de transport aerian. Aeroportul are un nou terminal deschis in iulie 2011; acesta este utilizat exclusiv pentru zborurile de afaceri si private.

Birourile de informatii sunt situate inainte de controlul pasapoartelor in Schiphol Plaza, in salile de sosire 2 si 3 si in spatele ghiseului de control al pasapoartelor in saloanele de plecare 2 si 3. Birourile de transfer ofera informatii cu privire la transferuri si zboruri de legatura. Biroul de Turism Olanda este situat in zona Sosiri, si se ocupa cu furnizarea de informatii turistice si un serviciu de rezervari pentru cazare.

Autobuzele publice ruleaza in mod regulat la Amsterdam si in alte orase. Autobuzele 197 si 370 fac legatura cu centrul orasului Amsterdam. Multe hoteluri ofera un serviciu gratuit de transfer la aeroport pentru oaspeti. Taxiurile sunt disponibile din afara Schiphol Plaza. Calatoria spre centrul orasului Amsterdam este de aproximativ 15 minute. Taxiurile pot fi rezervate in avans pe site-ul aeroportului.

Aeroportul ofera o multitudine de facilitati, intre care amintim: numeroase banci, ATM-uri, birouri de schimb valutar; acces gratuit la internet wireless; exista numeroase baruri, cafenele si restaurante; exista, de asemenea, o gama larga de magazine, inclusiv duty-free si un supermarket deschis 24 de ore.

Aeroportul Rotterdam Haga se afla la 8 km nord-vest de Rotterdam si la 25 km de Haga. Acest aeroport care este situat intre cele doua orase Rotterdam si Haga, a fost in mod oficial cunoscut sub numele de Aeroportul Rotterdam si este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Olanda.

Biroul de informatii este situat in sala de tranzit. Facilitatile includ un serviciu de fax, informatii de zbor si transport public, informatii turistice si rezervari hoteliere.

Statia pentru autobuzele care fac transferul in orase, se afla in partea din fata a cladirii terminalului. Autobuzul Nightnet RET 12 opereaza intre Aeroportul Rotterdam Haga si Gara Centrala din Rotterdam dimineata devreme.

Statia de taxi este situata in partea din fata a zonei Sosiri. Tariful pana in centrul Rotterdam este in jur de 25 €, iar durata calatoriei este de aproximativ 15 minute.

Aeroportul ofera o multitudine de facilitati, intre care amintim: ATM-uri, Internet Wi-Fi, un bufet cu autoservire, restaurante.

Companiile de inchirieri auto Avis, Europcar, Hertz si Sixt au birouri la Aeroportul Rotterdam Haga.

Calatoria cu masina in Olanda

Recomandam ruta: Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Valcea - Sibiu - Deva - St. Pölten - Wels - Passau - Deggendorf - Regensburg - Erlangen - Aschaffenburg - Limburg - Siegburg - Leverkusen - Duisburg - Oberhausen - Elten - Arnhem - Amersfoort –Amsterdam, traseul avand aproximativ 2216.5 km.