Ghid turistic Eindhoven

Recomandat pentru: muzee, biserici, arhitectura, parc de distractie, arta, shopping, viata de noapte

Despre Eindhoven

Eindhoven este un oras situat in provincia Brabantul de Nord, in sudul Olandei. Ca cel mai mare oras din sudul Tarilor de Jos, Eindhoven ofera un spectru larg de facilitati in zonele de cumparaturi, viata de noapte si arte. Eindhoven a crescut spectaculos, cu extinderea multinationalei Philips Corporation. Compania a inceput sa produca becuri intr-o fabrica care exista si astazi, gazduind un muzeu. Pe scurt, Eindhoven este un oras in cazul in care o multime de lucruri se intampla.

Orasul a inceput sa se dezvolte la scurt timp dupa inventarea becului. Astazi, acesta a devenit unul dintre cele mai importante orase europene pentru cunoastere, tehnologie si design. Exista multe companii de inalta tehnologie din Eindhoven, care atrag studenti din intreaga lume. Multe dintre cladiri sunt destul de moderne, avand in vedere ca Al Doilea Razboi Mondial a distrus aproape complet orasul. Din moloz au aparut cladiri noi, iar unele sunt unice.

Orasul gazduieste mai multe muzee importante. Unul dintre cele mai bune pentru arta moderna si contemporana este Van Abbemuseum. Aici puteti vizualiza arta realizata de: El Lissitzky, Chagall, Picasso, Kandinsky, Appel, Mondriaan si Theo van Doesburg.

Exista, de asemenea, o multime de spatii verzi in oras. Aceasta este unul dintre cele mai verzi orase din tara. Va puteti plimba pe jos sau merge cu bicicleta in Parcul Gennerper, sau va puteti bucura de De Tongelroop, un paradis minunat pentru inot, cu o ferma ecologica, minigolf, centru educational de mediu, facilitati sportive si un centru sportiv pe gheata - pentru a numi doar cateva activitati si facilitati in cadrul parcului.

Una dintre principalele zone in care va puteti petrece serile este De Markt, aflata in centrul orasului. Cand vremea este frumoasa, veti gasi toate terasele aglomerate. Aici veti gasi numeroase cafenele deosebite, dar si binecunoscutul Casino Olanda.

Eindhoven