Informatii utile Eindhoven

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Neerlandeza, Frizone
Fus orar: GMT 01:00

Eindhoven este recunoscuta pentru


muzee
biserici
arhitectura
parc de distractie
arta
shopping

Cand este indicat sa vizitati orasul Eindhoven

Va puteti planifica o vacanta in Eindhoven tinand seama de festivalurile ce se organizeaza aici. Cele mai mari festivaluri Eindhoven sunt Fiesta Del Sol, Maratonul Eindhoven, Design Week si Glow: Nederlandse Licht Festival (Festivalul Luminii olandeza). Exista si alte festivaluri in afara cele enumerate: ABlive, UCI Pro Ciclism, EDIT, Festivalul folcloric si Strp (un festival de arta si tehnologie).

Scena culturala din Eindhoven este martor la multe festivaluri anuale interesant. Daca veti vizita orasul in luna februarie, veti putea lua parte la Carnavalul Eindhoven - cu procesiunile sale pline de culoare. Veti vedea cum localnicii sarbatoresc purtand costume bizare si dansand.

Ziua Reginei este celebrata la 29 aprilie sau 30 aprilie. In aceasta zi se sarbatoreste ziua de nastere a Reginei Olandei. Un alt eveniment major la care puteti lua parte este Fiesta del Sol care are loc pe parcursul a trei zile in luna iunie. Turistii din toata Europa vin sa asiste la concerte. Trupe internationale de muzica, precum si cantareti locali iau parte la acest festival. Maratonul Eindhoven este al optulea cel mai mare maraton din lume. Acesta este unul dintre cele mai importante si mai atractive evenimente din Tarile de Jos, unde oamenii vin pentru a face jogging si pentru a alerga. Acesta gazduieste mai mult de 150.000 de oameni in fiecare an.

Dutch Design Week este un eveniment international organizat pentru o saptamana pe parcursul lunii octombrie, la mai multe locuri din Eindhoven. Acest festival este gazduit de catre Philips si DAF al carei sediu se afla in Eindhoven. Evenimentul incurajeaza inovatia in design industrial. Glow: Nederlandse Licht Festival (Festivalul Luminii olandeze) are loc in luna noiembrie, timp in care spatiile publice sunt impodobite cu instalatii de arta si design.

Multi dintre turisti isi planifica vacantele tinand cont si de conditiile meteorologice specifice fiecarui sezon. Din acest punct de vedere cel mai bun timp pentru a vizita Eindhoven este sezonul de vara. Vremea in Eindhoven nu este la extreme, dar este imprevizibila si, prin urmare, ar trebui sa fiti intotdeauna pregatiti pentru ploaie. Vara poate fi insorita si calda, cu o temperatura de 20-22 grade Celsius. Sezonul noiembrie-martie este racoros si geros cu temperaturi ce scad la un minim de 0 grade Celsius. Primavara (martie-mai) ar putea fi, de asemenea, un pic rece, cu un minim de 4 grade Celsius si maxim 13 grade Celsius.

Temperaturi medii lunare in Eindhoven, Olanda

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagajul dumneavoastra pantofi confortabili pentru mers pe jos, si haine in functie de sezonul in care calatoriti. O jacheta usoara, chiar si in timpul verii va poate fi necesara. Nu uitati aparatul de fotografiat!

Transportul in Eindhoven

Pentru a calatori in Eindhoven puteti alege dintre autobuz, o masina (inchiriere), sau un taxi. Prima optiune este, probabil, cea mai ieftina; cu masina este mai greu, avand in vedere ca va fi o problema sa gasiti un loc in care sa parcati (in plus, preturile de parcare sunt foarte mari aici). Centrul orasului, are aproximativ 20 de parcuri auto. Taxi sunt mijloacele de transport cele mai scumpe de transport. Cel mai sigur este sa le comandati telefonic.

Shopping in Eindhoven

Magazinele din Eindhoven sunt foarte diverse si numeroase. Cele mai importante zone pentru cumparaturi sunt Demer, Rechtestraat, Boexstraat Hermanus si Vrijstraat. Aproape toate lucrurile pe care turistii doresc sa le achizitioneze sunt disponibile la preturi accesibile aici. De Markt dispune de mai multe magazine si piete in aer liber, de la care turistii pot ridica produsele traditionale la preturi de chilipir.

De Markt are, de asemenea, multe cafenele, baruri si restaurante, in care o persoana se poate bucura de o masa buna la preturi mici. Vizitatorii pot gasi, de asemenea, mai multe cafenele si restaurante ieftine pe strada Stationsplein.

Eindhoven