Informatii utile Olanda

Date generale


Capitala: Amsterdam
Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Neerlandeza, Frizone
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (50.6%), Musulmani (6%), Alte religii (43.4%)

Olanda este recunoscuta pentru


arhitectura
muzee
arta
situri religioase
puncte de interes
atractii inedite
cladiri administrative

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Olanda

Tarile de Jos au un climat temperat, ceea ce inseamna ca, in general, verile sunt racoroase si iernile sunt, in general, usoare. In fiecare luna a anului sunt precipitatii. Cel mai bun timp pentru a merge este din mai pana in septembrie (cand media de temperatura maxima este de la 18/19° C pana la 23° C), dar, de asemenea, aprilie si octombrie pot fi luni destul de bune pentru a vizita aceasta tara. Pentru aproape toate tarile din Europa acestea sunt cele mai aglomerate luni pentru turisti. Calatorii care viziteaza in aceste luni vor avea avantajul de vreme mai blanda, dar si dezavantajul de a fi foarte aglomerat si serviciile mult mai scumpe. Olanda este plina de turisti straini si locali. Luna august este cunoscuta ca luna in care sunt organizate o multime de evenimente.

Temperaturi medii lunare in Olanda

Turistii care vor vizita Olanda in luna martie vor observa ca acesta este cea mai secetoasa luna a anului, desi temperaturile pot fi inca reci. Aprilie aduce impresionantele flori cu care Olanda se mandreste.

In octombrie temperaturile pot fi destul de mari, vremea rece fiid prezenta pe timp de noapte. Cu un numar mai mic de turisti aceasta luna poate fi minunata pentru a vizita Olanda.

Ce sa luati in bagaj

Excursiile pe jos sunt frecvente in Tarile de Jos, asa ca ar trebui sa adaugati in bagaj o pereche de pantofi confortabili. Avand in vedere ca vremea se poate schimba rapid in special primavara si toamna, haina impermeabila cu gluga si o umbrela plianta va sunt necesare.

Daca purtati lentile de contact, trebuie sa va impachetati solutie suficienta pentru calatoria dvs., deoarece este dificil de gasit. Daca purtati ochelari, este o idee buna sa luati cu dumneavoastra o pereche in plus.

Daca intentionati sa participati la evenimente culturale sau speciale, adaugati in bagaj o rochie si un sal care sa va acopere umerii. Barbatii ar trebui sa aduca pantaloni eleganti, o camasa alba si cravata.

Desigur, veti dori sa faceti mai multe fotografii in calatoria dvs.; aduceti camera foto si baterii suplimentare. Pastrarea aparatului foto intr-o carcasa rezistenta la apa este o idee buna, din cauza ploilor bruste.

Shopping in Olanda

Achizitii speciale includ ceramica albastra de Delft; argintarie din Schoonhoven; branza Gouda, sticla si cristalul din Leerdam, si diamantele din Amsterdam. Elementele care apar peste tot includ papusi din portelan, ginul, morile de vant in miniatura, si, desigur, sabotii de lemn.