Ghid turistic Oman. Informatii utile si recomandari despre atractiile turistice, destinatiile si orasele din Oman

Destinatii turistice in Oman

Ghid turistic Oman

Oman (Uman), tara araba numita oficial Sultanatul Oman, este situata in sud-vestul Asiei pe coasta de sud-est a Peninsulei Arabe. Oman se invecineaza cu Emiratele Arabe Unite la nord-vest, Arabia Saudita la vest si Yemen la sud-vest. Coasta este formata de Marea Arabiei in sud-est si Golful Oman la nord-est. Madha si Musandam sunt doua enclave inconjurate de Emiratele Arabe Unite la frontierele lor terestre; coasta enclavei Musandam este formata de Stramtoarea Ormuz si Golful Oman. Oman este una dintre putinele tari arabe care se disting printr-o istorie de natiune maritima importanta.

De la descoperirea zacamintelor masive de petrol, Oman a inregistrat o crestere economica spectaculoasa. Cu toate acestea, aceasta tara si-a pastrat fidel traditiile islamice. Chiar si asa, Oman a reusit sa creeze o societate relativ deschisa, mai deschis la influentele din exterior decat in alte tari din Golf.

Golful a avut un rol deosebit de important, deoarece inca din cele mai vechi timpuri a adus oamenii care traiau pe malurile sale in contact timpuriu cu alte civilizatii. In lumea antica popoarele din Golf au stabilit legaturi comerciale cu India, in Evul Mediu au ajuns pana in China, si in epoca moderna au navigat in Oceanul Indian si in sud-estul Asiei. In secolul al XX –lea descoperirea de zacaminte masive de petrol in regiunea Golfului au facut din aceasta zona un punct de intalnire pentru lumea moderna.

In Oman, lanturile muntoase inalte sunt situate in paralel cu coasta. Cel mai inalt varf, Jebel Shams (Sun Mountain), are doar peste 3.000 de metri, si este o destinatie preferata de localnici, expatriati si pentru turisti. Este, de asemenea, un loc bun in care puteti merge pentru a scapa de caldura inabusitoare a verii.

Calatoriile cu camila in desert, campingurile de lux si safari prin canioane sunt unele dintre aventurile care asteapta vizitatorul in Oman. In Oman veti gasi de la satele de munte linistite in care timpul parca a stat in loc, la forturi magnifice UNESCO, plantatiile de palmier si plajele frumoase.

Oman s-a transformat dintr- o tara conservatoare izolata intr-una dintre cele mai progresiste si prospere din Orientul Mijlociu. Mestesugurile vechi, cum ar fi tesutul, sunt sustinute in mod activ iar cladirile istorice au fost restaurate.

Din pacate, unele dintre cele mai noi hoteluri au fost construite in zone pustii din afara capitalei, astfel incat exista putine lucruri pe care le puteti face in afara de a va relaxa pe plaje si de a vizita Muscat.

Patrimoniul de forturi al tarii este impresionant. Mai mult de 2.000 (multe dintre ele facand parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO) sunt meticulos restaurate, cu toate ca unele dintre ele nu sunt inca deschise pentru turisti.

Distantele dintre principalele site-uri turistice din Oman sunt uriase, unele necesitand un zbor intern. Sofatul in Oman este sigur, chiar si pentru femei; drumurile si autostrazile in orasele principale sunt bine intretinute si rapide. Cu toate acestea, distantele sunt foarte mari astfel ca este esential sa va planificati cu atentie calatoria. Turistii dornici de aventura pot prefera sa angajeze un ghid pentru a explora frumusetile din Oman.

Daca timpul va permite, merita sa zburati in provincia Dhofar. Plaje lungi de nisip sunt minunate. Desertul Empty Quarter este un fundal feeric pentru o calatorie cu camila sau pentru o noapte sub cerul instelat intr-o tabara.

In Oman veti gasi ospitalitatea traditionala araba si cultura islamica care va vor incanta.

Spune si prietenilor tai:

Top evenimente

Iul

31

Festivalul Orasului Avignon

Este un festival de dans, muzica si teatru cu o durata de trei saptamani. Data (urmeaza sa fie confirmata): Iulie …

Detalii

Oct

31

Festivalul Berii din Stuttgart

Canstatter Volksfest (Festivalul Berii din Stuttgart) este al doilea mare festival al berii din lume (dupa Oktoberfest din Munchen) …

Detalii

Iun

30

Festivalul Medieval din Coimbra

Aceasta fiesta de o zi este sansa orasului Coimbra de a se intoarce in trecut: grupuri de actori dau …

Detalii

Mar

1

Carnavalul din Malaga

Cu sapte saptamani inainte de Pasti are loc in Malaga cel mai colorat si frumos festival al anului. In …

Detalii

Sep

30

Festivalul de Film de la Split

Festivalul de Film de la Split poate fi considerat o rampa de lansare pentru regizori si scenaristi anonimi de …

Detalii

Top obiective turistice

Palatul Sultanului din Muscat

Palatul Sultanului din Muscat

Al Alam este palatul ceremonial al Maiestatii Sale Sultanul Qaboos din Oman situat in Muscat. Palatul are o istorie de …

Detalii
Planetariul din Muscat

Planetariul din Muscat

In anul 2000, a fost construit primul planetariu din Oman ca o anexa la Centrul Expozitional de Petrol si …

Detalii
Marea Moschee din Muscat

Marea Moschee din Muscat

Marea Moschee Sultan Qaboos este principala Moschee in Sultanatul Oman. In 1992 Sultanul Qaboos a hotarat ca in Oman …

Detalii
Piata Mutrah din Muscat

Piata Mutrah din Muscat

Al Dhalam (Intunecat in araba) este numele local pentru Piata Muttrah. Aceasta este, probabil, una dintre cele mai vechi …

Detalii
Muzeul National de Istorie din Muscat

Muzeul National de Istorie din Muscat

Lucrurile frumoase vin in pachete mici. Asa stau lucrurile si in cazul Muzeului de Istorie Naturala, adapostit in cadrul …

Detalii