Ghid turistic Oman. Informatii utile si recomandari despre atractiile turistice, destinatiile si orasele din Oman

Destinatii turistice in Oman

Ghid turistic Oman

Oman (Uman), tara araba numita oficial Sultanatul Oman, este situata in sud-vestul Asiei pe coasta de sud-est a Peninsulei Arabe. Oman se invecineaza cu Emiratele Arabe Unite la nord-vest, Arabia Saudita la vest si Yemen la sud-vest. Coasta este formata de Marea Arabiei in sud-est si Golful Oman la nord-est. Madha si Musandam sunt doua enclave inconjurate de Emiratele Arabe Unite la frontierele lor terestre; coasta enclavei Musandam este formata de Stramtoarea Ormuz si Golful Oman. Oman este una dintre putinele tari arabe care se disting printr-o istorie de natiune maritima importanta.

De la descoperirea zacamintelor masive de petrol, Oman a inregistrat o crestere economica spectaculoasa. Cu toate acestea, aceasta tara si-a pastrat fidel traditiile islamice. Chiar si asa, Oman a reusit sa creeze o societate relativ deschisa, mai deschis la influentele din exterior decat in alte tari din Golf.

Golful a avut un rol deosebit de important, deoarece inca din cele mai vechi timpuri a adus oamenii care traiau pe malurile sale in contact timpuriu cu alte civilizatii. In lumea antica popoarele din Golf au stabilit legaturi comerciale cu India, in Evul Mediu au ajuns pana in China, si in epoca moderna au navigat in Oceanul Indian si in sud-estul Asiei. In secolul al XX –lea descoperirea de zacaminte masive de petrol in regiunea Golfului au facut din aceasta zona un punct de intalnire pentru lumea moderna.

In Oman, lanturile muntoase inalte sunt situate in paralel cu coasta. Cel mai inalt varf, Jebel Shams (Sun Mountain), are doar peste 3.000 de metri, si este o destinatie preferata de localnici, expatriati si pentru turisti. Este, de asemenea, un loc bun in care puteti merge pentru a scapa de caldura inabusitoare a verii.

Calatoriile cu camila in desert, campingurile de lux si safari prin canioane sunt unele dintre aventurile care asteapta vizitatorul in Oman. In Oman veti gasi de la satele de munte linistite in care timpul parca a stat in loc, la forturi magnifice UNESCO, plantatiile de palmier si plajele frumoase.

Oman s-a transformat dintr- o tara conservatoare izolata intr-una dintre cele mai progresiste si prospere din Orientul Mijlociu. Mestesugurile vechi, cum ar fi tesutul, sunt sustinute in mod activ iar cladirile istorice au fost restaurate.

Din pacate, unele dintre cele mai noi hoteluri au fost construite in zone pustii din afara capitalei, astfel incat exista putine lucruri pe care le puteti face in afara de a va relaxa pe plaje si de a vizita Muscat.

Patrimoniul de forturi al tarii este impresionant. Mai mult de 2.000 (multe dintre ele facand parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO) sunt meticulos restaurate, cu toate ca unele dintre ele nu sunt inca deschise pentru turisti.

Distantele dintre principalele site-uri turistice din Oman sunt uriase, unele necesitand un zbor intern. Sofatul in Oman este sigur, chiar si pentru femei; drumurile si autostrazile in orasele principale sunt bine intretinute si rapide. Cu toate acestea, distantele sunt foarte mari astfel ca este esential sa va planificati cu atentie calatoria. Turistii dornici de aventura pot prefera sa angajeze un ghid pentru a explora frumusetile din Oman.

Daca timpul va permite, merita sa zburati in provincia Dhofar. Plaje lungi de nisip sunt minunate. Desertul Empty Quarter este un fundal feeric pentru o calatorie cu camila sau pentru o noapte sub cerul instelat intr-o tabara.

In Oman veti gasi ospitalitatea traditionala araba si cultura islamica care va vor incanta.

Spune si prietenilor tai:

Top evenimente

Iun

16

Sarbatorile Sfintilor Populari din Lisabona

Festivitatile de origine foarte veche, se tin in oras, mai ales pe Avenida de Liberdade, la inceputul zilei, in …

Detalii

Iun

23

Ziua Nationala a Luxemburg-ului

Ziua Nationala a Luxemburg-ului se sarbatoreste anual si este inchinata aniversarii Marelui Duce al tarii, pe 22- 23 iunie. …

Detalii

Iul

31

Festivalul International de la Manchester

Festivalul International de la Manchester este unul bienal, in cadrul caruia se sarbatoreste orasul, cultura sa populara, muzica si …

Detalii

Noi

30

Festivalul de Jazz de la Pristina

Acesta este un festival care gazduieste artisti internationali ai muzicii jazz, ce canta pentru celebrarea acestui gen muzical. Data: NoiembrieLocatie: …

Detalii

Dec

28

Sarbatoarea Drapelului in Palma de Mallorca

In Palma are loc o parada pentru a comemora victoria catalanilor asupra insulei, in anul 1229. Data: decembrieLocul desfasurarii: Palma …

Detalii

Top obiective turistice

Planetariul din Muscat

Planetariul din Muscat

In anul 2000, a fost construit primul planetariu din Oman ca o anexa la Centrul Expozitional de Petrol si …

Detalii
Fortul Al-Mirani din Muscat

Fortul Al-Mirani din Muscat

Forturile Al Jalali si Mirani Al sunt printre cele mai renumite forturi din Oman si sunt situate la intrarea …

Detalii
Fortul Al-Jalali din Muscat

Fortul Al-Jalali din Muscat

Fortul Al-Jalali, sau Fortul Sharqiya Fort este un fort situat in portul Orasului Vechi din Muscat, Oman. Fortul a …

Detalii
Muzeul National de Istorie din Muscat

Muzeul National de Istorie din Muscat

Lucrurile frumoase vin in pachete mici. Asa stau lucrurile si in cazul Muzeului de Istorie Naturala, adapostit in cadrul …

Detalii
Parcul Al-Riyam din Muscat

Parcul Al-Riyam din Muscat

Desi este considerata o "tara desertica", Oman uimeste vizitatorul cu gradinile sale inverzite si afiseaza motive florale elaborate pe …

Detalii