Informatii utile Oman

Date generale


Capitala: Mascat
Moneda: Rial omanez (OMR)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 04:00
Religie: Musulmani (85.9%), Crestini (6.5%), Hindusi (5.5%), Alte religii (2.1%)

Oman este recunoscuta pentru


arhitectura
fortarete
istorie
puncte de interes
situri arheologice
situri religioase

Cand este indicat sa vizitati Oman

Deoarece Oman este o tara mare cu teren divers, conditiile climatice sunt la fel de variate ca si geografia. Momentul cel mai bun pentru a vizita tara este din octombrie pana in aprilie, cand vremea este calda si insorita si gama de temperaturi este foarte placuta - de la 25 ° C la aproximativ 35 ° C in timpul zilei. Noaptea temperaturile variaza de la 17 ° C la 19 ° C.

Temperaturi medii lunare in Oman

Din mai pana in august este foarte cald si umed in zonele de coasta, in timp ce la interior, in general, ramane cald si uscat. Intre lunile mai si septembrie, regiune Dhofar de sud are propriul microclimat. Cunoscuta sub numele de khareef, zona prinde sezonul musonic din Oceanul Indian si temperaturile pot fi de 10-15 ° C – o temperatura mai mica decat in restul tarii. Cele mai multe dintre ploi cad in timpul lunilor de iarna si variaza in functie de regiune.

Ce sa luati in bagaj

Hainele usoare din bumbac sunt recomandate pe tot parcursul anului; adaugati haine care sa tina de cald pentru serile reci de iarna, excursii montane si magazinele si restaurantele cu aer conditionat. Kaki sau bej sunt culorile mai potrivite de purtat, deoarece conditiile uscate si praful pot decolora hainele.

Oman este o tara musulmana iar turistii ar trebui sa fie sensibili la obiceiurile sale. Femeile nu ar trebui sa poarte umerii goi, pantaloni scurti sau fuste scurte. Costume de de baie se pot purta la piscinele hotelurilor.

Shopping in Oman

Suvenirurile traditionale includ bijuterii de argint si de aur, khanjars (pumnale Oman), sei, tamaie, textile tesute manual, covoare din par de capra, cosuri si curele de camila. Muscat are mai multe mall-uri de mari dimensiuni, inclusiv Markaz Al-Bahjah si complexele Lulu si Muscat City Centre, care are aproape 150 de magazine. Aici, veti gasi branduri internationale de renume in moda, cum ar fi Mexx, Monsoon si Mango.

Viza turistica in Oman

Viza turistica se poate obtine pentru o perioada de 30 de zile, putand fi prelungita o singura data, numai printr-un hotel sau printr-o agentie de turism care opereaza in Oman si care sunt autorizate de catre Ministerul de Interne.