Despre Muscat

Muscat (Masqat) este capitala Oman. Zona metropolitana se intinde pe circa 1.500 km 2 si include sase provincii numite wilayats. Orasul este situat la Marea Arabiei de-a lungul Golfului Oman si este in imediata apropiere a Stramtorii Hormuz. Acesta a fost cunoscut din cele mai vechi timpuri ca un port comercial important intre vest si est, atragand din acest motiv negustori straini si colonisti. In timp, Muscat a cunoscut o dezvoltare rapida de infrastructura, care a dus la dezvoltarea unei economii vibrante si a unei societati multi-etnice. Economia orasului Muscat este dominata de comert, petrol si de activitatile portuare.

Turistii vor putea vizita numeroase obiective turistice. Orasul are numeroase moschei, inclusiv Moscheea Sultanului Qaboos, Moscheea Ruwi si Moscheea Zawawi; doua temple hinduse - Shiva si Krishna; bisericile catolice Sfintii Petru si Pavel si Duhul Sfant.

Iubitorii muzeelor vor putea vizita Muzeul Oman, Muzeul National Oman, Muzeul pentru copii, Muzeul de Istorie Naturala Oman, Muzeul francez si mult mai multe. Vizitatorii sunt, de asemenea, incurajati sa viziteze Old Muscat si Palatul Vechi. Cartierul comercial principal este situat in Zona Comerciala Al Qurum, cu toate acestea mall-urile sunt raspandite in tot orasul.

Zona Corniche este un loc popular pentru o plimbare si, de asemenea, pentru cele mai multe locuri in care se poate servi masa. Muscat are, de asemenea, numeroase parcuri, cel mai mare fiind Parcul National Qurum care include o mare cascada artificiala, un lac si un parc de distractii. Intre alte parcuri din oras se remarca si Riyam.

O serie de fabrici sunt deschise pentru turisti putand fi vizitate. Intre acestea se remarca Fabrica de parfum Amouage – unul dintre cele mai valoroase parfumuri din lume. Vizitati, de asemenea, Nakhal Fort, un splendid fort situat la aproximativ 40 minute de estul orasului.

Fiind situat intr-o tara musulmana, Muscat nu ofera o viata de noapte zgomotoasa, divertismentul de noapte nefacand tandem cu traditiile si cultura locala. Turistii pot merge la cluburile de noapte din hotelurile de 5 stele, care sunt relativ sigure si ferite de ochii indiscreti ai autoritatilor locale Copacabana este unul dintre cele mai populare cluburi de noapte din oras si este ascuns in interiorul Grand Hyatt Hotel. Saba, situat in Oman Sheraton Hotel, este un alt club de noapte care ofera evenimente la sfarsit de saptamana. Al Gazal Bar este situat in Inter-Continental, aici veti putea asculta muzica buna live si viziona spectacole de dans.

Toate festivalurile din Muscat sunt organizate in conformitate cu calendarul islamic, deoarece Muscat, capitala Oman, este un oras predominat de catre musulmani. Printre festivalurile populare din Muscat se numara urmatoarele: Festivalul Muscat – cel mai celebru din oras, un amestec de distractie, aventura si de divertisment; cantecele populare din Oman si dansul traditional insotite de expozitii artistice si intelectuale fac din acest festival un eveniment plin de culoare. Anul Nou islamic – localnicii petrec zilele acetui festival rugandu-se in moschei sau citind si ascultand cuvintele sacre din Coran; consumul de alcool si spectacolele de divertisment pentru public sunt interzise in Muscat in aceasta perioada. Eid Al Adha este un festival dedicat jertfei profetului Avraam a lui Ismael; cu acest prilej musulmanii din toata lumea scarifica un miel sau o vaca si apoi distribuie carnea printre prieteni si rude. Ramadan este o luna sfanta pentru musulmani; in aceasta perioada nu vor bea nici macar apa pana la apusul soarelui. Eid al Fitr este festivalul organizat la finalul Ramadanului; musulmanii din Muscat prepara mancaruri delicioase in aceasta perioada.

Vizitand orasul Muscat va puteti simti un privilegiat si va veti putea bucura de o vacanta frumoasa.