Informatii utile Muscat

Date generale


Moneda: Rial omanez (OMR)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 04:00

Muscat este recunoscuta pentru


puncte de interes
fortareata
istorie
situri religioase
plimbari in aer liber
arheologie

Cand este indicat sa vizitati orasul Muscat

Muscat dispune de o clima fierbinte, arida cu veri lungi si calduroase si ierni fierbinti. In general, sunt putine precipitatii in Muscat. Temperaturile ajung frecvent la 40 ° C in timpul verii.

Din punct de vedere climatic cel mai bun timp pentru a vizita Muscat este din decembrie pana in martie, atunci cand vremea este mai rece, placuta si moderata si permite vizitarea obiectivelor turistice. Temperatura in perioada martie-octombrie ajunge pana la 40 de grade Celsius si este bine sa evitati orasul in timpul acestor luni.

Temperaturi medii lunare in Muscat, Oman

Este, de asemenea, recomandat sa vizitati Muscat pe parcursul festivalurilor anuale, culturale si religioase si al evenimentelor sportive.

Ce sa luati in bagaj

Femeile care viziteaza orasul Muscat ar trebui sa poarte fuste modeste lungi si largi si camasi cu maneca lunga si guler inalt. Atat barbatii cat si femeile nu au voie sa poarte haine ostentative. Nu uitati sa adaugati in bagaj medicamentele si produsele cosmetice uzuale, dar si aparatul de fotografiat.

 

Transportul in Muscat

Zona Muscat este bine deservita de drumuri pavate care conecteaza cele mai importante orase si orase din tara. Autobuzele Baiza asigura serviciul de transport public cu autobuzul in oras. De asemenea, veti putea apela la serviciul de taximetrie, al carui tarif este stabilit prin negociere. Inchirierea unei masini este o alta alternativa valabila pentru a vizita orasul; puteti inchiria o masina de la una dintre companiile: ABC, Al Maskry Rent-a-Car, Avis, Europcar, Hertz sau Sixt.

Shopping in Muscat

Turistii au in Muscat posibilitatea de a face cumparaturi la preturi accesibile. Brelocurile din argint de toate tipurile sunt foarte populare in bazarurile locale, la un pret rezonabil. Micile magazine din pietele orasului nu au de obicei preturi fixe. Supermarketurile si magazinele din centrele comerciale de mari dimensiuni au preturi fixe. Guvernul Oman incurajeaza arta populara si artizanatul. In Muscat veti gasi cosuri impletite interesante, covoare din lana dar si ceramica.
Cele mai multe magazine sunt deschise intre 9:00 si 13:00; sunt redeschise la 16:00 si se inchid la 21:00.

Viza turistica in Muscat

Timp de multi ani, Oman a fost o tara izolata de restul lumii, timp in care intrarea in tara a fost aproape imposibila. In 2003, guvernul Oman a adoptat noi regulamente de imigrare si o revizuire completa a categoriilor de vize.

Vizele pentru o singura intrare sunt emise la intrare in Oman. Tot ce trebuie sa faceti este sa prezentati actul de identificare si sa platiti o mica taxa, si va va fi eliberata o viza valabila pentru o luna.

Vizele pot fi, de asemenea, obtinute de la ambasadele din Oman si consulatele din strainatate inainte de sosire.

Cetatenii straini care nu sunt eligibili pentru vize de intrare unice sau multiple trebuie sa se aplice pentru vize Express. Acestea sunt emise de catre Directia Generala de Pasapoarte si Oman Residency prin intermediul consulatelor din Oman si ambasadelor din strainatate. Cererile pot fi depuse la agentiile de turism. Vizele Express sunt valabile timp de doua saptamani, si nu poate fi prelungite.