Ghid turistic Sohar

Recomandat pentru: istorie, cetate, shopping, plaja, activitati in aer liber, relaxare

Despre Sohar

Considerat locul de nastere al legendarului personaj de desene animate Sinbad Marinarul, Sohar este cel mai dezvoltat oras al Sultanatului Oman, dupa Muscat. Situat la aproximativ 200 de kilometri de Muscat, Sohar are o bogata istorie in arta navigatiei, fiind la inceputuri un mic sat de pescari, astazi un centru industrial important al Sultanatului, datorita dezvolarii rapide a industriei, dar si beneficiar al activitatilor specifice portului industrial.

Cu un climat desertic, precipitatiile fiind foarte reduse,verile Soharului sunt toride, in timp ce iernile sunt blande si racoroase.

Dezvoltarea orasului a beneficiat de dezvoltarea industriala foarte rapida, actualmente orasul cunoscand o expansiune demna de invidiat, datorita investitiilor si infuziei de capital substantiale, din partea guvernului si a investitorilor particulari. Principalul loc unde se investesc milioane de dolari este zona portuara, care conform unui proiect recent, urmeaza sa devina si o zona libera, unde sa activeze mari companii din domeniul industriei, dar si centre comerciale uriase.

Educatia este si ea la un nivel ridicat, centre universitare de prestigiu ca Sohar University, Colegiul Medical Oman, Colegiul International de Marina, Centrul Universitar de Stiinte Aplicate sunt doar unele din cele mai renumite institutii de invatamant ce functioneaza aici.

Comertul este si el prezent la cote mari, numeroase mall-uri, centre comerciale, magazine ce gazduiesc branduri de renume international, isi afla sediul in zona centrala a orasului. Doua centre comerciale in stil traditional sunt principalele atractii pentru turisti, Souk si Al Hujra, fiind situate chiar langa Fortul Sohar.

In oras, gasiti un centru sportive cu numeroase facilitate pentru iubitorii de miscare dar si un cinema foarte modern.

Ca principale puncte de atractie, va recomandam Poarta Sohar, Palatul Sultanului(resedinta temporara), Bull Fighting Arena, Piata de obiecte de artizanat, Piata de peste si Parcul de distractii Sohar.

Pentru iubitorii de plimbari in aer liber, orasul va ofera doua mari parcuri, Sohar Park, in Al Humbar (suburbie a orasului) si Silver Jubilee Park, situat in Sallan.

Cele noua hoteluri situate in oras, pot satisface cele mai variate gusturi si pretentii ale turistilor, Crown Plaza, Beach Sohar, Green Oasis, Al Thuriah, Butterfly, Al Wadi, Atlas, Al Multaqa si Al Bustan fiind gata sa va ofere sejururi de neuitat. Toate acestea au camere cu aer conditionat, televizor, internet Wi-fi, iar restaurantele proprii va asteapta cu preparate in special bazate pe fructe de mare si peste.

Restaurante ca Pearl, Sohar Magic, Al Khater, Milan, Food Land, Pizza Hut, Kentucky Fried Chickhen sau Sunlight, vin sa intregeasca oferta, alaturi de restaurantele hotelurilor amintite mai sus.

Aeroportul Sohar, si el in curs de reamenajare si extindere, va ajuta sa evitati cele doua ore de mers cu masina din Muscat, dar opereaza si curse spre mai toate orasele mari ale Orientului, principala destinatie a curselor fiind Dubai, Teheran sau Muscat.

Sohar