Castelul din Lancaster

Castelul Lancaster ocupa o locatie centrala pe un deal, situl a trei forturi romane. Se compune dintr-un grup extins de structuri istorice, incluzand Turnul Keep, din secolul al XII-lea, Turnul Vrajitoarelor, din secolul al XIV-lea, Gatehouse, din secolul al XV-lea si Penitenciarul pentru Femei, care dateaza din primii ani ai secolului al XIX-lea.

The Keep, de asemenea cunoscut si sub numele de Turnul Lungess, este un turn cu patru etaje, inalt de 20 de metri. Zidurile sale exterioare sunt au o grosime de aproximativ 3 metri si in interior este impartit in cate doua camere pe fiecare etaj de un perete central. Etajul superior a fost reconstruit in timpul domniei reginei Elisabeta I, in 1585.

Turnul Well, de asemenea cunoscut sub numele de Turnul Vrajitoarelor, a fost construit in 1325 si contine doua puturi si trei temnite subterane boltite, din piatra, care, conform legendelor, au fost utilizate pentru a retine vrajitoarele din Lancashire, inainte de procesul din castel, la care au fost judecate in 1612.

La scurt timp dupa aderarea lui Henric al IV-lea la tron, a fost inceput un program de reconstructie, culminand cu constructia Gatehouse. Desi Keep este cea mai mare cladire medievala din castel, Gatehouse este cea mai impresionanta. Aceasta are doua turnuri semi-octogonale care se ridica la 20 de metri deasupra plintelor masive.

Casa Guvernatorului (The Governor’s House) a fost ridicata intre Gatehouse si Turnul Well, in 1788. Dupa ce a fost finalizata, in anul 1792, a fost constructia inchisorii pentru infractori de sex feminin. Aceasta se afla pe partea cealalta a Gatehouse, intr-un turn cu patru etaje, cu ferestre gotice si un front suprainaltat spre curte.

Din secolul al XVIII-lea, castelul a fost substantial modificat pentru a fi utilizat ca o instanta judecatoreasca si inchisoare. In acest timp, peretele cortina medieval si mai multe dintre turnuri au fost demolate.

Intre 1794 si 1796, a fost construita inchisoarea pentru infractorii de sex masculin. Aceasta a fost prelungita la nord de Keep si a fost izolata prin construirea unor ziduri inalte. In spatele acestor ziduri exista trei turnuri cu patru etaje, cu fronturi suprainaltate si ferestre gotice, in care detinutii dormeau in celule separate. In acelasi timp, la sud de Keep, au fost construite doua etaje cu celule pentru datornici.

In 1796, sala medievala a castelului, care se afla la sud-vest de Keep si care adapostea Crown Court (tribunalul), a fost demolata. Temnita de la subsolul acesteia se afla inca acolo, fiind redescoperita pe un plan vechi in 1931, iar astazi reprezinta un punct de vizitare in cadrul tururilor cu ghid. Adiacent temnitei este Turnul lui Hadrian.

La sfarsitul secolului al XVIII-lea, constructia Crown Court si Shire Hall a inceput, urmand planurile lui Thomas Harrison. Acestea formeaza un grup simetric la vest de Keep, cu Shire Hall proiectat pe o terasa larga intre Turnul lui Hadrian la sud si un nou turn rotund la nord.

Shire Hall are un design ingenios si frumos, oferind acces facil publicului la sala de judecata si permitand in acelasi timp desfasurarea activitatii instantei intr-un cadru corespunzator.

Ultima extindere majora a Castelului Lancaster a fost Penitenciarul pentru Femei, construit in 1821. Acesta a fost proiectat de catre Joseph Gandy, care a fost instruit de catre James Wyatt si care a lucrat pentru John Nash. Pentru acest proiect, Gandy a elaborat un design de o originalitate considerabila, bazat pe ideile lui Jeremy Bentham pentru supravegherea detinutilor cu o forta de munca diminuata. Panopticul este semi-circular si contine cinci niveluri de celule, fiecare cu o fereastra. Aceste celule duc in afara galeriilor interne curbate si sunt vizibile peste un spatiu deschis din camera centrala de comanda. In prezent, este singura cladire de acest gen care indeplineste in continuare scopul pentru care a fost proiectata initial, desi acum este gazda detinutilor de sex masculin.

Unele zone ale Castelului Lancaster nu sunt accesibile publicului. In orice caz, este posibil sa vizitati o buna parte a cladirii si sa invatati despre istoria lunga si fascinanta a acesteia. Castelul este deschis zilnic, exceptand perioadele Craciunului si Anului Nou, de la 10:00 la 17:00, iar tururile se pot programa intre 10:30 si 16:00.

Un bilet pentru adulti costa 5 lire, unul pentru pensionari, studenti si copii costa 4 lire, iar unul pentru o familie costa 14 lire. Biletele pentru familii sunt flexibile: doi adulti si doua persoane din cealalta categorie sau un adult si alte trei persoane.

Din pacate, legea nu permite fotografierea zonei, pentru ca aceasta gazduieste o sala de judecata.

Localizare

GPS - Latitudine: 54.049309, Longitudine: -2.804660

Mareste harta

Legenda

 • Castelul din Lancaster
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Castelul din Lancaster