Castelul din Lincoln

Lincoln Castle este un castel construit in Lincoln, Anglia, in timpul secolului al XI-lea de catre William Cuceritorul pe situl unei cetati romane pre-existente. Castelul Lincoln a ramas in folosinta ca inchisoare si instanta de judecata in timpurile moderne si este unul dintre cele mai bine conservate castele din Anglia. Acesta este deschis pentru public ca un muzeu.

Cand William Cuceritorul l-a invins pe Harold Godwinson in Batalia de la Hastings, la 14 octombrie 1066, a continuat sa se confrunte cu rezistenta in nordul Angliei. Pentru o vreme, pozitia lui William a fost foarte nesigura. In scopul de a-si proteja influenta si pentru a controla oamenii din Danelaw, el a construit o serie de castele in nord si in regiunea centrala a Angliei. Dupa castigarea controlului in York, William Cuceritorul s-a intors spre sud si a ajuns in orasul roman si Viking, Lincoln. Acesta gasit acolo un centrul comercial Viking, cu o populatie de 6-8.000 de locuitori. Ramasitele vechii cetati romane au constituit o pozitie strategica ideala pentru a construi un castel nou.

Castelul a fost construit in coltul de sud-vest al orasului fortareata. In Domesday Book este atestat faptul dintre cele 1164 de locuinte din oras, 166 au fost demolate pentru a face loc castelului. Lucrarile la noua fortificatie au fost finalizate in 1068.

Castelul a fost in centrul atentiei in timpul primei batalii de la Lincoln, care a avut loc la 2 februarie 1141, in timpul luptei dintre regele Stephen si imparateasa Maud, care disputau tronul Angliei. Apoi, Castelul Lincoln a fost din nou locul unui asediu, urmat de a doua batalie de la Lincoln, la 20 mai 1217, in timpul domniei regelui John, in cursul i Barons’ War. Aceasta a fost perioada luptei politice care a condus la semnarea Magna Carta. La 15 iunie 1215. Dupa aceasta, un nou Barbican a fost construit pe portile de vest si est.

Ca si in Norwich si in alte locuri, castelul a fost folosit ca un loc sigur in care sa se creeze o inchisoare. La Lincoln, inchisoarea a fost construita in 1787 si extinsa in 1847. Debitorilor care au fost inchisi li s-au permis cateva contacte sociale, dar infractorii aveau un regim de izolare, in conformitate cu un sistem separat. Prin urmare, celulele inchisorii erau proiectate pentru a include un singur detinut, astfel incat predicatorul ii putea vedea pe toti, dar fiecare se putea vedea numai pe el. Prin 1878 sistemul a fost discreditat, iar detinutii au fost transferati la noua inchisoare, la marginea de est a orasului Lincoln. Inchisoarea din castel a fost lasata fara utilizare pana ce Arhivele Lincolnshire au fost adapostite in celulele sale.

William Marwood, calaul secolului al XIX-lea, a realizat prima sa executie la Lincoln. Pana in 1868, detinutii au fost spanzurati public pe turnul mural de la coltul de nord-est al peretelui cortina.

Castelul Lincoln ramane unul dintre cele mai impresionante castele normande din Regatul Unit. Peisajul ofera o vedere magnifica a complexului castelului, impreuna cu vederi panoramice ale catedralei, oraslui, si peisajului rural inconjurator.

O alta atractie intalnita la castel este reprezentata de posibilitatea de a vedea unul dintre cele patru exemplare supravietuitoare ale Magna Carta, sigilata de catre regele John, dupa intalnirea sa cu Baronii de la Runnymede, in 1215, document care este acum gazduit in incinta castelului. Exista, de asemenea, o expozitie care explica originea Magna Carta si efectele sale. Parti ale inchisorii sunt, de asemenea, deschise un muzeu, inclusiv capela din secolul al XIX-lea. Aripa de femei a penitenciarului s-a deschis pentru vizitatori in 2005.

In pivnitele castelului sunt mormintele celor executati aici pentru diverse infractiuni. Acestea sunt simple, oferind doar initialele condamnatilor si data decesului.

Castelul este detinut acum de Consiliul Judetean Lincolnshire si este considerat monument antic.

Castelul este deschis tot timpul anului, conform urmatorului program: din octombrie pana in martie de la 10:00 la 16:00, din aprilie pana in septembrie de la 10:00 pana la 17:00 si din mai pana in august de la 10:00 pana la 18:00. In prima miercuri din fiecare luna, castelul se deschide la 10:45. Castelul este inchis in intervalul 3 decembrie-11 decembrie, 24-26 decembrie si pe 31 si 1 ianuarie.

Un bilet pentru adulti costa 6 lire, unul pentru copii, pensionari, someri, oameni cu dizabilitati si studenti costa 4 lire, unul pentru 2 adulti si pana la 3 oameni care se incadreaza la categoria de 4 lire costa 16 lire, iar copiii sub 5 ani beneficiaza de gratuitate.

Localizare

GPS - Latitudine: 53.234669, Longitudine: -0.540700

Mareste harta

Legenda

 • Castelul din Lincoln
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Castelul din Lincoln