Castelul din Usse - Amboise

Castelul Ussé (Château d’Ussé) se afla situat in localitatea franceza Rigny-Ussé, in departamentul din centrul Frantei, Indre-et-Loire, la o distanta de aproximativ 30 km de orasul Tours.

Castelul, construit in secolul al XV-lea pe malul raului Indre, apartine urmasilor ducelui Blacas. Stilurile arhitecturale intalnite sunt de inspiratie renascentista, ale carei elemente pot fi admirate in partea din fata a castelului, datand din secolul al XVI-lea si gotica-medievala, realizata de catre Jean de Bueil, in secolul al XV-lea. In secolul al XVII-lea a fost finalizata partea din dreapta a acestuia, aceasta fiind in stil clasic.

Gradinile castelului au fost realizate dupa planurile arhitectului francez, André Le Nôtre, care a creat si celebrele gradini din Versailles. Zona plantata cu portocali dateaza din secolul al XVII-lea, mai exact din anul 1664.

Camera garzilor – aici se afla o colectie de obiecte orientale si de arme dar si o colectie miniaturala de monumente din India, pictata pe fildes.

Bucataria veche – singura care se pastreaza din secolul al XV-lea, aici putandu-se vizita cufarul gotic din secolul al XV-lea, cea mai veche piesa de mobilier din localitatea Rigny-Ussé, tapiterii flamande de la manufacturile din Audernarde, vechi de peste 400 ani.

Scara mare – a fost realizata la inceputul secolului al XVII-lea, de catre arhitectul François Mansard, cu rampe din fier forjat, de inspiratie italiana. Camera regelui – a fost amenajata in timpul domniei regelui Ludovic al XIV-lea, aici putand fi vizitata matase de epoca, cu motive chinezesti, realizata in localitatea franceza Tours, cu trei secole in urma. Decoratiunile si mobilierul se pastreaza din anul 1770. In aceasta incapere vizitatorii mai pot vedea si portretul regelui Ludovic al XIV-lea, o oglinda de Venetia, din secolul al XVII-lea, o comoda ce a aprtinut regelui Ludovic al XV-lea etc.

Antecamera - a fost construita in secolul al XVII-lea, in momentul in care au fost amenajate si apartamentele pentru rege. Adaposteste numeroase piese de mobilier deosebit de valoroase prin vechimea si originea lor, cum ar fi: un birou, creat de Charles Boulle, tablouri apartinand lui Jean Valade etc.

Galeria Centrala – in cadrul acesteia poate fi admirata cea mai importanta si impresionanta colectie de tapiterii flamande ale castelului, ce dovedesc traditiile existente in Flandra si care dateaza din secolul al XVIII-lea. Capela castelului - a fost ridicata de catre Charles d'Espinay si sotia sa, Lucrèce de Ponce, in anul 1520, in stil renascentist.

Se presupune ca acest castel a fost sursa de inspiratie pentru scriitorul francez Charles Perrault, atunci cand a creat celebra poveste „Frumoasa din padurea adormita”. Castelul a fost declarat monument istoric in data de 15 aprilie 1931.

Château d’Ussé se poate vizita dupa urmatorul program:
- 12 februarie – 31 martie: intre orele 10.00 si 18.00;
- 1 aprilie – 31 august: intre orele 10.00 si 19.00;
- 1 septembrie – 4 noiembrie: intre orele 10.00 si 18.00;

Pretul unui bilet pentru adulti este de 14 euro, pentru tinerii cu varsta intre 8 si 16 ani, costul este de 4 euro, grupurile de 20 de persoane trebuie sa achite pentru un bilet, 8 euro, in timp ce pentru grupurile de copii, tariful este de 3,50 euro.

Localizare

GPS - Latitudine: 47.249680, Longitudine: 0.291420

Mareste harta

Legenda

 • Castelul din Usse - Amboise
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Castelul din Usse - Amboise

Amboise