Castelul Ducilor de Anjou din Angers

Castelul ducilor de Anjou din orasul Angers (Château d'Angers Fortress) este o fortareata construita intre secolele al XIII-lea si al XVI-lea, avand destinatie de locuinta si aparare. Acesta a fost construit pe un deal cu o inaltime de 47 m, aflat in apropiere de raul Maine, deoarece era un punct strategic al zonei. Astazi castelul apartine guvernului francez.

Pe locul castelului actual s-au gasit dovezi ale existentei unui castel antic construit in jurul anului 4500 i.Hr. In secolul al IX-lea a fost construit aici un palat pentru contele de Anjou, acesta fiind devastat in timpul unui incediu ce avut loc in jurul anilor 1131 sau 1132. Constructia castelului actual a durat cativa zeci de ani, acesta avand o incinta de 800 m lungime si 17 turnuri de aparare de aproximativ 30 m inaltime, numai partea dinspre raul Maine nefiind fortificata, deoarece aceasta este abrupta.

De-a lungul timpului castelul a fost folosit ca si inchisoare, centru de ingrijire pentru persoanele cu handicap, garnizoana militara in timpul lui Ludovic al XI-lea, deposit de munitie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si muzeu incepand din anul 1948, cand au fost amenajate si gradinile. Trei ani mai tarziu a fost renovata si capela, distrusa in timpul razboiului, iar in anul 1954 a fost construita si cladirea care adaposteste astazi Muzeul de Tapiserii a Apocalipsei (Tenture de l'Apocalypse).

Castelul, cu cei aproximativ 170.000 de vizitatori anuali, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din regiunea Maine-et-Loire, din care face parte si orasul Angers, acesta acoperind o zona de aproximativ 25.000 m². Printre atractiile castelului se numara Sala Mare, avand 500 m², gradinile florare frumos amenajate, resedinta regala, capela Sfantul Ioan Botezatorul si ramasitele capelei St. Laud, galeria regelui René de Anjou, construita intre anii 1435-1453,  casa guvernatorului, construita in secolul al XVIII-lea, si galeria care gazduieste Muzeul de Tapiserii a Apocalipsei, unde sunt expuse tapiserii din secolul XIV-lea, infatisand scene din cartea Apocalipsa dupa Ioan, ultima carte a Noului Testament.

Preturile biletelor de acces difera dupa cum urmeaza:
- 8,50 €, tarif intreg
- 5,50 €, tarif redus
- 6,50 €, pentru grupuri de minim 20 persoane adulti
- 30 €, pret total pentru grupuri de mimim 35 de studenti si 2 insotitori
- gratuit, pentru tinerii de maxim 25 de ani, someri si persoanele cu handicap si insotitorii acestora

Château d'Angers se afla in zona centrala a orasului Angers, pe malul raului Maine, la adresa Promenade du Bou du Monde nr. 2. Castelul se poate vizita zilnic intre orele 09:30-18:30 (mai-septembrie) si 10:00-17:30 (septembrie-aprilie), durata unei vizite fiind de aproximativ 1 ora si 15 minute. Tapiseriile Apocalipsei se pot vizita in fiecare joi incepand cu ora 10:00. Exista posibilitatea unor vizite insotite de ghid in limbile engleza, germana, franceza, spaniola si italiana.

Localizare

GPS - Latitudine: 47.469898, Longitudine: -0.559600

Mareste harta

Legenda

 • Castelul Ducilor de Anjou din Angers
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Castelul Ducilor de Anjou din Angers

Angers