Castelul Marienburg din Hanovra

Regele George al V-lea de Hanovra a facut cadou Castelul Marienburg Reginei Marie, la cea de a 39-a aniversare a zilei sale de nastere. Intre anii 1857 - 1867 acesta a fost modificat ca resedinta de vara si cabana de vanatoare. Regina Marie si fiica ei Mary au locuit in castel in perioada 1866 - 1867. Dupa plecarea lor in exil, palatul a fost locuit timp de aproape 80 de ani numai de ingrijitor, acum fiind in proprietate privata a Casei de Hanovra. Castelul este situat in regiunea Hanovra pe Marienberg, la sud-vest de Schulenburg, un cartier din Pattensen. La sud de Marienberg se afla comunitatea Nordstemmen, care apartine cartierului Hildesheim. Castelul formeaza impreuna cu gara din Nordstemmen, care a fost construita ca o gara regala pantru castel, un ansamblu. Posesiunile invecinate ale gospodariei Calenberg impreuna cu terenurile asociate din Schulenburg au fost vandute de catre Casa Hanovra in 2011.

Castelul Marienburg este locul pentru receptiile oficiale ale familiei de Hanovra. Aproximativ 15 camere ale castelului sunt folosite ca muzeu. Tururile cu ghid se concentreaza pe acele spatii in care au locuit Regina Marie impreuna cu fiica sa Mary, intre anii 1866 - 1867. Numai fotografiile redau inca splendoarea camerelor regale din 1867, care erau echipate cu inventar extrem de valoros. Comorile Reginei Marie au fost scoase la licitatie, in acest loc istoric ramanand numai arhitectura de interior cu ferestre frumoase cu vitralii care dau o vedere de ansamblu asupra vaii Leine, si mobilierul neo-gotic proiectat de catre Edwin Oppler.

Doar aproximativ 15 din cele 100 camere proiectate de catre Edwin Oppler pot fi vizitate, inclusiv holul de la intrare, sala cavalerilor, camera de zi a reginei, biblioteca, capela si vechea bucatarie a palatului. In cele doua camere chinezesti lipseste inventarul din timpul reginei Marie, care a fost vandut la licitatie in 2005. Aceste doua camere goale sunt utilizate pentru expozitii temporare anuale.

Unul dintre tururile oferite face posibila vizitarea turnului castelului. 160 de trepte duc la aproximativ 44 m inaltime (200 m deasupra nivelului marii) spre platforma de observatie. Vederea panoramica oferita de platforma catre est, sud si vest si catre partea de vest a districtului Hildesheim este excelenta. In partea de nord-vest si nord privelistea este limitata de Marienberg, vederea asupra Hanovrei fiind astfel impiedicata.

Isabel Arends, in cartea sa publicata in 2005 ”Vise gotice”, examineaza si documenteaza dotarile originale ale camerelor din castel. Ea mentioneaza faptul ca piese valoroase ale inventarului au fost scoase la licitatie cu scopul de a ”redecora” interioarele castelului, desi piesele achizitionate ulterior sunt un ”amestec romantic de obiecte decorative din medii diferite”, care nu reusesc sa reflecte grandoarea regala initiala si nici intentia creatorului castelului. In consecinta, “spectacolul” oferit de noua decorare a camerelor nu mai este autentic.

Localizare

GPS - Latitudine: 52.172878, Longitudine: 9.765750

Mareste harta

Legenda

 • Castelul Marienburg din Hanovra
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Castelul Marienburg din Hanovra