Castelul Ordinului Livonian din Cesis

Castelul Ordinului Livonian sau Castelul Cesis este cea mai mare dovada a istoriei acestui oras. Aceasta a fost prima fortificatie construita pe teritoriul Letoniei. Castelul a fost recunoscut si introdus pe lista patrimoniului mondial de catre Unesco, deoarece ruinele sale sunt cele mai interesante din toate castelele din tarile Baltice.

Castelul a inceput a fi construit in secolul al XIII-lea, mai exact in anul 1209, de catre fratii de sabie Livonieni, de origine germana si este situat in apropiere de dealul Fort. De-a lungul timpului acesta a trecut prin mai multe razboaie, precum cel Livonian din anul 1577, Razboiul de Nord, Batalia de la Wenden si cele Doua Razboaie Mondiale, fapt care a dus la reconstructia acestuia de cateva ori. Aici a fost resedinta mai multor familii nobile, precum a fratilor Livoniei, a contelui Carl Sievers si a bogatului nobil Janis. In interiorul castelului turistii pot urca pana in turnul acestuia, pentru a vedea intreaga panorama a orasului si a imprejurimilor acestuia.

Din anul 1949 interiorul Castelului Ordinului Livonian gazduieste Muzeul de Istorie Cesis. De asemenea, in apropiere se gaseste si cea mai veche fabrica de bere din Letonia, construita in anul 1878. In interiorul acestui obiectiv turistic gasim amenajat si Parcul Cesis, cel mai mare parc din regiune. Turistii vin deseori aici sa descopere numeroasele plante exotice ce se gasesc de o parte si de alta a aleilor si iazul cu lebede, in care se reflecta ruinele Castelului Cesis.

Castelul Ordinului Livonian impreuna cu Muzeul de Istorie Cesis, este situat in Piata Pils la numarul 11 si este deschis vizitatorilor pe toata perioada anului, in fiecare zi a saptamanii de luni pana vineri incepand cu orele 9 ale diminetii pana la orele 18 ale serii si, in zilele de weekend si de sarbatoare, incepand cu orele 10 ale diminetii pana la orele 20 ale serii.

Pretul biletului de intrare este de 2 Latsi, aproximativ 2,8 euro pentru adulti, iar copiii cu varste de pana la 7 ani si persoanele care sufera de un anumit tip de handicap sau sunt invalide beneficiaza de intrare gratuita. Studentii, pensionarii si elevii au o reducere substantiala de aproximativ 50 % din pretul biletului in baza legitimatiilor de elevi si a cuponului de pensie, iar grupurile organizate ce includ mai mult de 10 persoane, vor plati un bilet comun de intrare in valoare de 15 euro, echivalentul a 12 latsi.

In pretul biletului de intrare este inclus si un ghid la alegere in limba engleza sau poloneza, care va va prezenta video si audio atat istoria castelului cat si exponatele Muzeului de Istorie. De asemenea, turistii care vor sa fotografieze sau sa filmeze in incinta Castelului Ordinului Livonian si a Muzeului vor plati o taxa suplimentara biletului de intrare in valoare de 10 euro de persoana, echivalentul a aproximativ 8 latsi. La fotografiere nu este admisa folosirea blitzului si a trepiedului.

Localizare

GPS - Latitudine: 57.313240, Longitudine: 25.271490

Mareste harta

Legenda

 • Castelul Ordinului Livonian din Cesis
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Castelul Ordinului Livonian din Cesis