Palatul Amalienborg din Copenhaga

Amalienborg este resedinta de iarna a familiei regale daneze, si se afla in Copenhaga, Danemarca. Resedinta Amalienborg este formata din patru palate rococo aproape identice, construite in jurul unui spatiu octogonal de patru nobili, in perioada 1750-1754, pe terenurile care le-au fost oferite de catre regele Frederik al V-lea. Familia Regala a trait in palatul Christiansborg pana in 1794, cand un incendiu le-a distrus resedinta si au decis sa cumpere cele patru palate. De-a lungul anilor diferiti regi si familiile acestora au locuit in cele patru palate.

Amalienborg este elementul central al cartierului Frederiksstaden, un cartier construit de regele Frederick al V-lea pentru a comemora in 1748 ascensiunea familiei Oldenburg la tronul Danemarcei.

In conformitate cu planurile lui Eigtved, cele patru palate din jurul pietei octogonale au fost concepute ca vile de oras pentru familiile nobilimii alese. Acestea au fost identice la exterior, dar diferite in interior. Palatele au fost construite fara ca nobililor in cauza sa li se perceapa sprijin financiar, mai mult, acestia au fost scutiti mai departe de taxe si impozite.

Constructia palatelor a inceput in 1750. Cand Eigtved a murit in 1754 cele doua palate vestice au fost finalizate. Lucrarile la celelalte palate a fost continuate de catre colegul si rivalul lui Eigtved, Lauritz de Thurah in conformitate cu planurile acestuia. Palatele au fost finalizate in 1760. Cele patru palate sunt: Palatul Christian al VII - lea, initial cunoscut sub numele de Palatul Moltke; Palatul Christian al VIII-lea, initial cunoscut sub numele de Palatul Levetzau; Palatul Frederick al VIII-lea, initial cunoscut sub numele de Palatul Brockdorff; Palatul Christian al IX-lui, initial cunoscut sub numele de Palatul Schack. In prezent, numai palatele Christian al VII-lea si Christian al VIII-lea sunt deschise pentru public.

Palatul Christian al VII-lea (Palatul Moltke)

Palatul Christian al VII–lea este, de asemenea, cunoscut sub numele de Palatul Moltke, si a fost initial construit pentru Adam Gottlob Moltke. Acesta este palatul situat in partea de sud-vest si a fost folosit inca din 1885 pentru receptii si pentru scopuri ceremoniale. Palatul Moltke a fost construit in perioada 1750-1754 de catre cei mai buni mesteri si artisti sub supravegherea lui Eigtved. In momentul in care a fost construit acesta a fost cel mai scump dintre cele patru palate si a avut interioarele cele mai extravagante. Palatul a fost deschis oficial la 30 martie 1754, ziua de nastere a regelui. Imediat dupa incendiul de la Palatul Christiansborg din martie 1794 si la doi ani dupa decesul proprietarului initial, Palatul Moltke a fost vandut familiei regale. Din anul 1982, atat exteriorul cat si interiorul palatului au fost restaurate. Lucrarile de restaurare au fost finalizate la inceputul anului 1996.

Palatul este ocazional deschis pentru publicul larg.

Palatul Christian al VIII-lea

Palatul Christian al VIII-lea este, de asemenea, cunoscut sub numele de Palatul lui Levetzau, si a fost initial construit pentru consilierul Count Christian Frederik Levetzau in perioada 1750-1760. Acesta este palatul situat in partea de nord-vest si a fost resedinta Printului Frederik pana in 2011. Dupa moartea lui Eigtved in 1754, supravegherea constructiei cladirii a fost realizata de catre arhitectul Lauritz de Thurah. Fratele vitreg al Regelui Frederik a cumparat palatul in 1794, si in acest context pictorul si arhitectul Nikolai Abildgaard a modernizat interioarele. In anii 1980, palatul a fost restaurat ca resedinta pentru printul mostenitor.

Palatul Frederick al VIII-lea

Palatul Frederick al VIII-lea este, de asemenea, cunoscut sub numele de Palatul lui Brockdorff. Acesta este palatul situat in partea de nord-est, si a fost resedinta reginei Ingrid pana la moartea sa in anul 2000. Palatul a fost initial construit pentru contele Joachim Brockdorff in 1750. Brockdorff a murit in 1763 si Adam Gottlob Moltke a achizitionat palatul. Moltke si i l-a vandut doi ani mai tarziu lui Frederick al V-lea. Din 1767 palatul a adapostit Academia Militara. Arhitectul Jorgen Hansen Koch a renovat palatul in perioada 1827-1828. In 1934 palatul a devenit resedinta regelui Frederick al IX-lea si Reginei Ingrid.

Palatul Christian al IX-lea

Palatul Christian al IX–lea este, de asemenea, cunoscut sub numele de Palatul lui Schack. Acesta este palatul situat in partea de sud-est. Lucrarile de constructie ale acestui palat au fost incepute in 1750 sub supravegherea lui Eigtved. De-a lungul anilor, acest palat a fost folosit de Curtea Suprema de Justitie si de Ministerul Afacerilor Externe. Mai tarziu, palatul a fost resedinta lui Christian al IX-lea pana la moartea sa in anul 1906. In 1967, palatul a fost restaurat pentru Printesa Margareta si Printul Henrik.

Amalienborg este pazit zi si noapte de catre Garda Regala. Turistii pot admira garzile imbracate cu tunica rosie si pantaloni albastri. De asemenea, statuia ecvestra a lui Frederick al V – lea situata in Piata Palatului este deosebit de frumoasa. Statuia a fost comandata de Moltke si a fost realizata de sculptorul francez Jacques-Francois-Joseph Saly. Lucrarile au inceput in 1753, iar piatra de temelie a fost pusa in 1760.

Adresa, preturi si orar pentru vizitarea Palatului Amalienborg

Adresa: Amalienborg Slotsplads, 1257 Copenhaga

Preturi: Adultii - 65,00 DKK, Copiii sub 17 ani - gratuit

Orar: Intre 3 ianuarie si 30 aprilie, de marti pana duminica intre orele 11:00 - 16:00 si intre 1 mai si 31 octombrie, de luni pana duminica intre orele 10:00 - 16:00

Telefon: +45 33 12 21 86

Localizare

GPS - Latitudine: 55.684060, Longitudine: 12.593020

Mareste harta

Legenda

 • Palatul Amalienborg din Copenhaga
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Palatul Amalienborg din Copenhaga