Palatul Charlottenburg din Berlin

Palatul Charlottenburg, situat in vestul Berlinului, este un edificiu impunator, care aminteste de perioada de glorie a monarhiei prusace. Palatul Charlottenburg a fost, de altfel, resedinta monarhilor prusaci.

Daca doriti, puteti petrece la Palatul Charlottenburg chiar si o zi intreaga. La inceput, Schloss Charlottenburg urma sa fie doar o modesta resedinta de vara. Lucrarile la aceasta cladire au fost incheiate in 1695. Palatul Charlottenburg a fost construit din ordinul regelui Friedrich I pentru sotia lui, Sophie-Charlotte. In secolul al XVIII-lea, Friedrich cel Mare a cerut ca palatul sa fie extins. Astfel, din porunca monarhului a fost construit domul si s-au realizat mai multe aripi in stil rococo. In 1790, Schloss Charlottenburg a devenit vastul complex arhitectonic pe care turistul il poate admira in prezent. Dincolo de masivele porti din fier se vede Curtea Onoarei, care este dominata de statuia ecvestra a Marelui Elector, lucrare de mare finete, realizata in stil baroc.

Altes Schloss (Palatul Vechi) este cladirea principala din acest complex arhitectonic. Aici puteti vizita apartamentul lui Fredrich I si al sotiei acestuia. De asemenea aveti ocazia sa vedeti o serie de picturi, printre care si portrete ale membrilor familiei regale, realizate de Antoine Pesne, celebru pictor al curtii prusace, care a trait si a creat in secolul al XVIII-lea. La primul etaj aveti ocazia sa vizitati Galeria de Stejar, capela palatului, realizata la inceputul secolului al XVIII-lea, precum si apartamentele lui Friedrich Wilhelm al II-lea si ale lui Friedrich Wilhelm al III-lea, cu mobilier Biedermeier.

Neuer Flugel este aripa in care a locuit candva Friedrich cel Mare. Aici puteti admira Goldene Gallerie (Galeria de Aur), cu o lungime de aproximativ 42 m, care era pe vremuri sala de bal a palatului. La vest de Goldene Gallerie se afla apartamentul lui Friedrich, alcatuit din mai multe camere in care monarhul isi pastra valoroasa colectie de lucrari de arta, executate de Wattau, Chardin si Pesne. Apartamentele monarhilor nu pot fi vizitate decat cu ghid, care intampina vizitatorii din ora-n ora (intre orele 9 si 16).

Tot in Neuer Flugel se afla si Galerie der Romantik (Galeria Romantismului). Aici sunt expuse lucrari executate de pictori germani din secolul al XI-lea, printre care Karl Freidrich Schinkel, Caspar David Friedrich, precum si de reprezentanti de frunte ai romantismului.

Parcul situat in spatele palatului a fost realizat initial in stilul barocului francez, lucrarile incepand din anul 1697. Apoi, la inceputul secolului al XIX-lea, a fost transformat in parc englezesc. Aici se afla Ceainaria Belvedere. De aici puteti admira lacul, raul Spree, o colectie de portelanuri berlineze si pavilionul Schinkel.

La Museum fur Vorund Fruhgeschichte (Muzeul de Preistorie si de Istorie Timpurie) se prezinta evolutia omului de-a lungul timpului, incepand cu un milion de ani I.Hr. si terminand cu Epoca Bronzului. Muzeul este amplasat in aripa vestica a palatului, vizavi de Klausener Platz.

Neuer Flugel:
Adresa: Aripa Noua, numita si Knobbeldorff-Flugel
Taxe intrare: pretul biletului: 3 euro
Program: marti-vineri 10-18; sambata-duminica 11-18

Ceainaria Belvedere: tel.: 030/320-911;
Taxe de intrare: pretul unui bilet este de 2 euro
Program: marti-vineri 9-18; sambata-duminica 11-18

Muzeul de Preistorie si de Istorie Timpurie - tel.: 030/3267-4840;
Taxe intrare: pretul unui bilet este de 2 euro.
Program: marti-vineri 10-18; sambata-duminica 11 -18; in prima duminica a fiecarei luni intrarea este libera)

Altes Schloss
Taxe de intrare: 4 euro;
Program: marti-vineri 9-17; sambata-duminica 11-18

Puteti cumpara si o Tageskarte (Cartela de acces) pe baza careia aveti acces in toate cladirile complexului si la toate expozitiile care se organizeaza aici.

Informatii utile

Adresa

Spandauer Damm 20-24, 14059 Berlin

Cum ajung

Statia de metrou Richard-Wagner-Platz sau Mierendorffplatz (linia U7), autobuzele M45, N7, 109, 309, X9

Telefon

+49 30 320911

Alte informatii

Biletul de intrare permite accesul la toate atractiile palatului

Timp mediu vizitare

3h

Preturi

 • Taxa acces: 15 Euro
 • Tichet redus: 11 Euro

Orar

 • Noiembrie - Martie: 10.00 - 17.00
 • Aprilie - Octombrie: 10.00 - 18.00
 • Luni: Inchis

Localizare

GPS - Latitudine: 52.520802, Longitudine: 13.295700

Mareste harta

Legenda

 • Palatul Charlottenburg din Berlin
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Palatul Charlottenburg din Berlin