Palatul din Hellbrunn

Palatul din Hellbrunn este o cladire construita in stil manierist (baroc timpuriu) de catre arhitectul Santino Solari la dorinta arhiepiscopului de Salzburg, Markus Sittikus de Hohenems, in perioada anilor 1613-1619, fiind situata in sudul orasului Salzburg, la adresa Furstenweg nr. 37.

Initial palatul a fost folosit ca si resedinta de vara, fiind renumit si astazi pentru peretii pictati si pentru fantanile construite de catre Markus Sittikus, fantani care ofera vizitatorilor frumoase jocuri de apa. Markus Sittikus a construit si jeturi de apa ascunse care stropeau oaspetii cu intentia de a face glume „spirituale” acestora, insa la fiecare fantana exista si un loc in care apa nu ajunge sa stropeasca niciodata, loc in care statea acesta cand prezenta fantanile. Jeturile de apa in sus si in jos simbolizeaza cresterea si scaderea puterii. Fantaniile sunt inca in functiune si sunt o mare atractie pentru turisti.

Langa palat exista o gradina zoologica cu aproximativ 800 de animale ce traiesc intr-un habitat care se apropie de cel natural, un parc si o cladire mai mica cunoscuta sub numele de Monatschlossl.

In jurul palatului si a lacului turistii pot admira: Fantana Neptun, Creatura Forsteufel, Fantana Eurydice, Fantana Mercur, Statuia Minervei, Fantana Diana, Grota Capricornului, Marele Teatru Mecanic, Grupul Mistretilor, Micul Teatru Mecanic, Grota lui Venus, Pompa cea veche, Statuia lui Perseus si Statuia celor 4 anotimpuri, Iazul in forma de stea, Grota lui Neptun, Grota Pasarilor, Grota ruinelor, Pivnita de vinuri, Grota lui Orpheus, Fantana Fürstentisch, Gradina simturilor, Pavilionul muzicii, Iazul cu pestisorii aurii, Iazul cu crapi, Iazul cu pastravi, Statuia Flora. De asemenea, turistii se pot bucura de o panorama superba asupra orasului Salzburg de pe o colina din apropierea palatului, pot vizita Muzeul Folclorului si Teatrul de Piatra, in timp ce copii se pot juca intr-un spatiu special amenajat.
Aici se pastreaza si probabil cea mai veche alee din lume, Aleea Hellbrunn, construita intre anii 1613–1615.

Pentru a ajunge la palatul Hellbrunn vizitatorii pot folosi linia nr. 25, care pleaca din centrul orasului Salzburg si dureaza 20 de minute. In fata palatului este amenajata o parcare pentru autocare, ce poate fi utilizata gratuit.

In cadrul palatului se pot organiza diverse evenimente cum ar fi nunti, aniversari, etc.
Programul de vizitare al palatului variaza astfel: in lunile aprilie, octombrie, noiembrie, de la 9.00 la 16.30, in lunile mai, iunie, septembrie, in intervalul orar 9.00 – 17.30 si in lunile iulie, august, intre orele 9.00 si 19.00.

Preturile biletelor sunt diverse: 9,50 euro pentru adulti, 7,50 euro pentru grupuri mai mari de 20 de persoane, 6,50 pentru studenti, 4,50 euro pentru copiii si tinerii cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani si 24 euro pentru o familie (2 adulti si 2 copii).

Localizare

GPS - Latitudine: 47.762299, Longitudine: 13.060720

Mareste harta

Legenda

 • Palatul din Hellbrunn
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Palatul din Hellbrunn

Hellbrunn