Palatul Electoral din Trier

In 1615, Electorul Lothar von Metternich a construit aripile de nord si de vest ale palatului, cele de vest si de sud fiind construite sub Philipp Christoph von Soetern. Structura a fost in cele din urma terminata de Carl Caspar von der Leyen.

Deosebit de frumoasa aripa de sud, care poate fi admirata din gradina palatului, a fost comandata de catre Arhiepiscopul Johann Philipp von Walderdorff in 1756 si proiectata de catre Johannes Seiz. Sculpturile au fost executate de catre Ferdinand Tietz. Scara rococo din aripa de sud, este de asemenea o creatie a artistilor Seiz si Tietz. Palatul este folosit de catre administratia regionala si nu este deschis pentru public in mod regulat.

Gradina in stil baroc este incadrata de exemple rafinate de arta si istorie: un parc feeric in care se poate experimenta atat trecutul in piatra cat si prezentul in flori. O sectiune a gradinii corespunde stilului bazat pe vechile gradini greco-romane. Impreuna cu literatura clasica si artele plastice, arta gradinilor a trecut Alpii in secolul al XVI-lea si a gasit o noua casa in Germania. Singularitatea maiestriei gradinilor italiene este dezvoltarea puternic stilistica si bogatia gandirii artistice, ceea ce face ca fiecare noua creatie sa devina o lucrare individuala de arta.

La prima vedere, o fantana spirala formeaza imaginea in miscare a unei flori de lalea oarecum supradimensionata. Gardurile de fag au fost elaborate in conformitate cu un design istoric. Multe arcade invita intr-o maniera prietenoasa sa intrati intr-un mic paradis floral.

Gradina in miniatura ofera o surpriza: inconjurata de garduri vii inalte, taiate sever, aceasta mica gradina simetrica expune statui alegorice ale simturilor, in cele patru colturi, destinate sa stimuleze gandurile si zambetele.

Gradina se invecineaza la est cu Landesmuseum, cu bogatia sa de sculpturi in principal romane si artefacte. Acesta a fost extins in 1985 printr-o cladire moderna din sticla care contine o cafenea.

De-a lungul fiecarii parti ale piscinei, bancile invita vizitatorii sa se odihneasca langa copacii de magnolie, care produc semintele lor luminoase de culoare rosie doar in anii foarte insoriti. Aceasta zona de gradina este intima si primitoare, gasindu-si finalul armonios in fatada in stil baroc a palatului. In spatele unui gard din tisa exista un spatiu mare, destinat copiilor: un loc de joaca si un teren de fotbal mic, precum si o zona speciala mama-si-copilul.

Sectiunea de peisaj a gradinii de dincolo de gradina geometrica deschide o suprafata cu caracter contrastant. O pajiste mare marginita de copaci este un punct de intalnire popular. Atractia cea mai proeminenta este o fantana cu cinci jeturi. Salcia plangatoare si ruinele Bailor Imperiale de la capatul acestui ansamblu il fac un detaliu unic in cadrul gradinii pitoresti.

Deoarece Palatul electoral este folosit ca o cladire administrativa, vizitarea curtii, a foaierului, si a salii baroc sunt posibile numai in anumite zile si la anumite ore.

Localizare

GPS - Latitudine: 49.753349, Longitudine: 6.643600

Mareste harta

Legenda

 • Palatul Electoral din Trier
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Palatul Electoral din Trier