Palatul Imperial din Rio de Janeiro

Palatul Imperial (Paço Imperial), cunoscut anterior ca Palatul Regal de la Rio de Janeiro, este o cladire istorica din centrul orasul Rio de Janeiro, Brazilia. Acesta a fost construit in secolul al XVIII-lea pentru a servi drept resedinta pentru guvernatorii coloniali din Brazilia. Din 1808, acesta a fost folosit ca resedinta regala de regele Ioan al VI-lea al Portugaliei in calitate de rege al Portugaliei si mai tarziu, de asemenea, ca rege al Braziliei. In 1822 a devenit palat citadin al monarhilor din Imperiul Braziliei, Pedro I si Pedro al II-lea, care l-au folosit nu ca pe o resedinta, ci ca un loc de munca. Acesta a fost unul dintre principalele centre politice din Brazilia pentru aproape 150 de ani, 1743-1889.

Palatul Imperial este situat in Piata XV din centrul Rio. Datorita semnificatiei sale arhitecturale si istorice, este una dintre cele mai importante cladiri istorice din Brazilia. Astazi ea serveste ca un centru cultural.

Actuala cladire a fost construita la ordinul lui Gomes Freire de Andrade, guvernator al Capitaniei (regiune administrativa coloniala) din Rio de Janeiro. Constructia a fost terminata in 1743 intr-un stil simplu baroc si, cu exceptia unor detalii, a avut acelasi aspect ca si cladirea care exista astazi. Palatul, foarte asemanator cu conacele contemporane portugheze, are un portal baroc din marmura portugheza, mai multe curti interioare si o scara pentru a ajunge la etajele superioare.

In 1822, Brazilia a devenit o natiune independenta ca Imperiul Braziliei. Palatul a continuat ca un centru administrativ sub imparatul Pedro I si succesorul lui, Pedro al II-lea. In acest moment a fost redenumit Palatul Imperial. Imparatii au locuit la Palatul St Christopher, dar Palatul Imperial a ramas sediul oficial al Curtii si locul de munca al monarhului.

Mai multe evenimente importante din istoria Braziliei sunt asociate cu acest Palat. La 9 ianuarie 1822, Pedro a anuntat de la unul din balcoanele de la Palat ca va refuza ordinele portugheze. In anul 1888, in una din camerele Palatului, Pedro al II-lea si fiica sa Printesa Isabel, in calitate de regent, au semnat pentru abolirea sclaviei in Brazilia. In plus, Palatul si capela au fost scena incoronarii lui Ioan VI, Pedro I si Pedro II si alte sarbatori publice.

Odata cu infiintarea Republicii Braziliei in 1889, Palatul Imperial si-a pierdut importanta si a fost transformat in Oficiul Postal Central pentru Rio de Janeiro. Decoratiunile interioare din camere au fost dispersate, iar fatadele au fost modificate. In 1980, o restaurare majora i-a adus cladirii aspectul avut in jurul anului 1818.

Din 1984 Palatul este un important centru cultural, care gazduieste expozitii de arta temporare de pictura, sculptura, cinema, muzica, etc Acesta gazduieste, de asemenea, Biblioteca Paulo Santos, specializata in arta, arhitectura si inginerie. De asemenea, Biblioteca contine mai multe carti rare din perioada secolelor XVI – XVIII.

Localizare

GPS - Latitudine: -22.903540, Longitudine: -43.174690

Mareste harta

Legenda

 • Palatul Imperial din Rio de Janeiro
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Palatul Imperial din Rio de Janeiro