Ghid turistic Insula Colon

Recomandat pentru: shopping, plaja, alte atractii

Despre Insula Colon

Insula Colon este cea mai nordica si principala insula din Arhipelagul Bocas del Toro, localicat in provincia Bocas del Toro din Panama. Capitala provinciei, care ii poarta si numele, este localizata pe insula si este una dintre principalele atractii turistice din Panama.

Aeroportul orasului este centrul zborurilor efectuate in afara tarii, fiind si baza Air Panama, compania aeriana nationala.

O cursa cu taxiul catre orice punct al orasului nu va va costa mai mult de 1 dolar, dar va recomandam sa inchiriati o bicicleta pentru a va deplasa, pentru ca aceasta este cea mai buna optiune.

Hotelurile de pe plaja, restaurantele, cluburile de noapte, discotecile si cartierele rezidentiale se gasesc peste tot pe insula, care are unul dintre cele mai mari porturi din Panama.

Insula Colon are unele dintre cele mai bune plaje din arhipelagul Bocas del Toro. Cele mai bune plaje pentru practicarea inotului sunt Starfish, Sandfly si Big Creek, deoarece sunt ferite de curentii puternici si de valurile uriase. Bluff Beach este una dintre cele mai frumoase plaje, dar aveti grija daca planuiti sa inotati acolo, deoarece valurile sunt extrem de mari si periculoase, iar curentii sunt foarte puternici. Puteti ajunge la plajele Bocas del Drago si Starfish cu autobuzul, care pleaca din fata parcului din Bocas in fiecare zi, din doua in doua ore, incepand cu ora 10:00. O asemenea calatorie costa 5 dolari. Ajunsi in Bocas del Drago puteti face snorkeling si surf.

In centrul orasului Bocas veti gasi parcul Simon Bolivar, unde artizanii vand mancare si diverse obiecte handmade. Magazinul de suveniruri Bri-Bri este o alegere excelenta daca doriti sa achizitionati obiecte artizanale. De asemenea, puteti face cumparaturi si la magazinele Guna, aflate pe strada principala, in fata hotelului Las Brisas, care vand, pe langa suveniruri, bijuterii.

Exista multe baruri si restaurante in Bocas. De fapt, veti fi surprinsi de calitatea si varietatea mancarurilor pe care le veti gasi intr-un oras atat de mic. Va recomandam sa alegeti un restaurant aflat pe plaja, pentru a va bucura de o priveliste minunata. In timpul noptii, Bocas este animat de barurile raggae, sushi baruri cu DJ si petreceri pe plaja. Dintre barurile si restaurantele din Bocas, va recomandam Om Cafe, El Ultimo Refugio si Bocas Wine Bar.

Dintre hotelurile aflate in Insula Colon, va recomandam Lula’s Bed and Breakfast, Hotel Bocas del Toro, Tungara Hostels si Hotel Swan’s Cay, aflate in Bocas, dar si Pukalani Hostel sau Sand Dollar Beach Bed & Breakfast, aflate in Bik Creek. In Playa Ismito veti gasi Hostel Mar e Iguana & Irie Lion Musik Bar, iar in Bluff Beach veti gasi Tesoro Escondido.

Insula Colon