Informatii utile Papua Noua Guinee

Date generale


Capitala: Port Moresby
Moneda: Kina (PGK)
Limba oficiala: Engleza, Tok pisin, Hiri motu
Fus orar: GMT 10:00 - GMT 11:00
Religie: Crestini (99.2%), Alte religii (0.8%)

Papua Noua Guinee este recunoscuta pentru


cultura
snorkeling
muzee
natura
surfing
plaja
gradina botanica

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Papua Noua Guinee

Papua Noua Guinee beneficiaza de o clima tropicala. In timp ce regiunile joase si de coasta experimenteaza temperaturi toride, in zonele montane temperaturile se situeaza intre 12° si 28 ºC. Temperaturile sunt perfecte pentru vacanta, dar sunt si zile cand ploile se ivesc din senin, motiv pentru care trebuie sa fiti prevazatori si sa va echipati corespunzator. Sezonul ploios debuteaza in decembrie si dureaza pana in martie, in timp ce lunile cu tempertarile cele mai ridicate sunt intre mai-octombrie. Ideal ar fi sa va programati vacanta intre iulie si octombrie cand temperaturile sunt mai usor de tolerat dar si caledarul cultural este foate bogat si variat.

Temperaturi medii lunare in Papua Noua Guinee

Ce sa luati in bagaj

Temperaturile toride indeamna localnicii sa poarte tinute dintre cele mai usoare si comode. Asa ar trebui sa procedati si voi si sa va puneti in bagaj doar haine subtiri, deschise la culoare, din materiale naturale. Nu uitati articolele de igiena personala, o trusa de prim ajutor, solutiile de protectie solara, cele contra tantarilor si aparatul foto, bineinteles. Pentru plimbarile in zonele motane, puneti in rucsac un pulover dar si incaltaminte corespunzatoare. Evitati tinutele trasparente sau prea excentrice, daca nu doriti sa atrageti atentie nedorita asupra voastra.

Transportul in Papua Noua Guinee

Calatoria cu masina in Papua Noua Guinee este o adevarata provocare, avand in vedere relieful variat, temperaturile toride si lipsa unei infrastructuri rutiere moderne, dincolo de capitala Port Moresby si localitatile vecine. In partea de nord a tarii exista o autostrada care face legatura intre Madang si Wewak si alta care leaga regiunile montane de la Lae, traverseaza Gororka si se incheie in Muntii Hagen. Puteti folosi permisul de conduce obtinut in tara doar pe durata sejurului si nu mai mult de 30 de zile. Turistii sunt sfatuiti sa evitate calatoriile pe timpul noptii. La nivel local, nu exista un sistem de trasport public in comun, singura modalitate de transport fiind cu taxiul. Acestea sunt foarte numeroare, cel putin in zonele urbane importante, respectiv Port Moresby si Alatau, in restul oraselor, gasirea unui mijloc de transport este o adevarata aventura. In general, marile hoteluri pun la dispozitia turistilor microbuze care sa ii transporte in principalele zone turistice.

Viza turistica in Papua Noua Guinee

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Papua Noua Guinee pot obtine o viza turistica care se elibereaza la sosirea pe aeroport cu o valabilitate de doua luni. Pentru aceasta aveti nevoie de un fomular completat cu date personale si o fotografie tip pasaport.