Ghid turistic Concepcion (PY)

Despre Concepcion (PY)

Concepción este un oras in nordul Paraguayului si capitala Departamentului Concepcion, aflat pe raul Paraguay. Orasul a prosperat in primii ani ai secolului XX, datorita importantei sale comerciale. El a fost, de asemenea, centru al Razboiului Civil Paraguayan, in 1947.

De-a lungul istoriei, acest departament a suferit o perioada mare de instabilitate, mai ales in vremurile de colonizare, din cauza avansului din Brazilia a "Bandeirantes," prin est, si a atacurilor venite din partea celor din Mbayá – Guaicurú, originari din Chaco, care au fost stapani ai acestei regiuni.

In ultimii ani ai coloniei, a fost organizata o mare campanie de recucerire a teritoriilor invadate, cu intentia de a apara populatia acestor regiuni, in anul 1760. In secolul XX, Concepción a fost proclamat ca fiind cel mai important oras al tarii si a devenit, astfel, un centru comercial activ, datorita Mato Grosso, locatie care a experimentat o dezvoltare importanta in acea perioada.

In Concepción, sunt multe locuri atragatoare pentru turisti, fiind o sursa importanta de venit pentru departament. Unul dintre ele este Tagatiya Stream, un loc pentru turismul ecologic.

Constructii vechi pot fi gasite in orasul Concepción, capitala departamentului, acestea fiind un exemplu din trecutul istoric al acestei zone. De asemenea, tot aici pot fi gasite si o locomotiva care a fost folosita pana in anul 1960 si un camion folosit in Razboiul Chaco. Fort San Carlos a fost construit in timpul coloniei, ca un mecanism de aparare impotriva invaziilor braziliene, Bandeirantes. Oratoriul Kurusu Isabel, la cativa kilometri distanta de Concepción, primeste anual foarte multi vizitatori.

Dealurile Paso San Luis Bravo si Peña Hermosa Island sunt, de asemenea, foarte vizitate de catre turisti, cel din urma fiind un deal de calcar, situat in raul Paraguay. Regiunea Aquidabán are paduri si campuri mari, lagune, mlastini si lacuri, specimene forestiere de Trebol, Timbo, Quebracho Rosu, Karanda, Blanco Palo, Guazú Juasy'y, Urundey, Kurupa'y, Curuñi iar Jata'i pot fi gasitei in paduri, in lunci, langa specimene de Arasupe, precum si palmieri, Karanday.

Country House Primavera, de pe raul Aquidabán, are plaje frumoase si lagune, unde turistii pot merge la plimbare cu caii, dormi peste noapte in zona de camping si pot face excursii. Casa Blanca, de Guazú Tagatija, este zona de atractie centrala, fiind strabatuta de un curent de apa limpede cristalina, cu mici cascade, unde turistii pot merge cu cortul sau sa inoate.

Concepcion (PY)