Informatii utile Paraguay

Date generale


Capitala: Asunci
Moneda: Guaran
Limba oficiala: Guarany, Spaniola
Fus orar: GMT -03:00
Religie: Crestini (96.9%), Alte religii (3.1%)

Paraguay este recunoscuta pentru


istorie
shopping
pescuit
cultura
natura
activitati in aer liber
parcuri

Cand este indicat sa vizitati Paraguay?

Este indicat sa veniti in Paraguay in perioada de vara, atunci cand majoritatea localnicilor au concediu si se organizeaza multe activitati estivale. De asemenea, este recomandat sa fiti la curent cu toate festivalurile din timpul anului, pentru a alege o perioada de sedere care sa cada in acelasi timp cu ele, astfel incat sa nu aveti nici un moment de plictiseala, desi acest lucru este aproape imposibil, atunci cand vine vorba de Paraguay.

Temperaturi medii lunare in Paraguay

Gastronomia in Paraguay

Mancarea traditionala paraguyana este un mix a diferitelor culturi din Sudul Americii. Aici se gasesc foarte multe mancaruri cu influente braziliene, dar si o preferinta pentru fast food.

De o popularitate speciala se bucura empanadas, un amestec de carne si oua la cuptor, dar si milanesa, reprezentand carne prajita si consistent condimentata. Acestea doua sunt considerate mancaruri fast food si se gasesc si in alte tari din America Latina. Daca veti comanda un hamburger la restaurant, asteptati-va ca el sa aiba ou.

Mancarea din Paraguay nu este foarte picanta, fiind ideala pentru cei care iubesc bucataria latina, insa nu si ardeii iuti.

Viza turistica pentru Paraguay

Inainte sa intrati in Paraguay, trebuie sa verificati daca indepliniti toate conditiile de primire a vizei. Majoritatea cetatenilor europeni nu au nevoie de viza, daca doresc sa stea mai putin de 90 de zile. Totusi, locuitorii Canadei, Americii sau ai Australiei au nevoie de viza. In aceasta categorie intra si cei din Rusia sau Taiwan.

Taxele de viza se platesc la aterizarea in aeroportul din Ascuncion, ele avand preturi intre 100 si 160 de dolari, in functie de nationalitatea celui caruia ii sunt necesare.