Ghid turistic Pilar

Despre Pilar

Pilar este capitala departamentului paraguayan Neembucu, situat de-a lungul raului Paraguay, in sud-vestul tarii, la aproximativ 358 km de la Asunción. Orasul serveste ca un important centru comercial pentru regiunea sud-vestica.

Pilar a fost fondat de Pedro Melo de Portugalia, la 12 octombrie 1779. Numele original al localitatii a fost Villa del Neembucu, numita dupa Neembucu, din apropiere de Arroyo, care se varsa in raul Paraguay. Patru ani mai tarziu, a fost redenumit Villa del Pilar, de catre preotul spaniol Antonio Marcial Uliambre, in amintirea Fecioarei de Pilar (Catedral-Basílica de Nuestra Señora del Pilar), in orasul sau natal din Zaragoza.

Aflandu-se in apropierea confluentei raurilor Paraná si Paraguay, Pilar se afla intr-o regiune a tarii cu multe rauri si zone umede. Temperatura medie anuala este de 22 ° C iar temperaturile de vara pot ajunge sa depaseasca 40 ° C, insa iarna scad sub 2 ° C. Lunile ploioase sunt ianuarie, martie, aprilie si octombrie, iar cele uscate sunt mai si august.

Centrul orasului este diversificat, avand un numar mare de cladiri istorice, care dateaza de la fondarea orasului. Bazilica Fecioarei de Pilar, a carui zi de sarbatoare este pe 12 octombrie, este o biserica ce a fost construita de catre misionarii italieni din oras.

In perioada “Semana Santa”, orasul este un turneu de pescuit care atrage participanti si spectatori din toata zona, din Paraguay si Argentina de Nord. Exista trasee, pavilioane si parcuri, situate pe malul raului, care ofera locuitorilor orasului si turistilor o plaja pentru a se bucura de zilele fierbinti de decembrie.

Muzeul Consiliul Orasenesc a fost construit in 1817, in timpul guvernarii presedintelui Gaspar Rodriguez de Francia si contine obiecte de importanta istorica, inclusiv fotografii, trofee si medalii care au apartinut marsalului López, precum si piese de coloane din vechea biserica, arme, gloante, munitie, lanturi, lanci, scuturi si alte artefacte istorice.

O destinatie turistica foarte populara este, de asemenea, si "Fiesta Hawaiana". Pilar este considerat ca fiind unul dintre orasele cele mai sigure si curate din Paraguay.

Este un oras linistit, iar dezvoltarea sa se datoreaza tenacitatii ce caracterizeaza locuitorii sai, care au trebuit sa indure si sa depaseasca izolarea de restul tarii, prin faptul ca nu au avut un drum asfaltat. Pilar este, acum, cel mai mare centru de textile din tara. Are o universitate de nivel national si o infrastructura turistica importanta.

Pilar