Ghid turistic Puerto de Presidente Franco

Despre Puerto de Presidente Franco

Puerto de presidente Franco este un port-oras de frontiera din Paraguay, situat in sectorul de est al tarii, de-a lungul raului Parana, departamentul Alto Paraná. Aflat la confluena raurilor Paraná si Monday, este numit "orasul celor trei frontiere" .

Numele sau este dat in onoarea lui Manuel Franco, presedintele Paraguayului in 1918.
Deoarece limitele Ciudad del Este si Franco Presidente nu pot fi distinse datorita cresterii populatiei in zona, acestea sunt integrate in toate aspectele economice, de sanatate, educationale. Franco Presidente este considerat un "oras dormitor”.

Orasul a fost fondat in 1929, de catre Don Vicente Matiauda, in apropiere de Ciudad del Este. El constituie unul dintre cele mai mari porturi din regiune, in special pentru transportul lemnului.

In interiorul granitelor acestui oras, sunt doua atractii majore: Monumentul Stiintific Moises Bertoni, de interes botanic, si site-ul de sporturi de aventura.

Parcul este folosit de turisti pentru picnicuri, drumetii si tabere. Aici se gasesc specii de flora si fauna unice si reprezentative, provenite din regiunea impadurita a fostului Alto Paraná. Peretii de piatra sunt ideali pentru turistii care doresc sa practice alpinismul si rapelul, fiind inconjurati de frunzis salbatic si oferind o imagine spectaculoasa si placuta.

La gura de varsare a raului Iguazu, exista un punct de observatie de unde pot fi vazute, de pe stalpii de frontiera, cele trei tari vecine. Puteti, de asemenea, traversa raul intr-o pluta, pentru a ajunge in Argentina.

Puteti merge la “Muzeul Moisés Bertoni", un loc unic, deoarece aici sunt adapostite importante cercetari asupra florei bogate din Paraguay. El este format dintr-o suprafata protejata (199 de hectare) unde pot fi vazute cercetarilor in botanica, zoologie, meteorologie, antropologie si alte stiinte, realizate de catre Bertoni.

Raul Parana, unul dintre cele mai abundente din lume, ofera scenarii de o mare frumusete. Spuma alba si aburul cauzat de impactul apei cu pietre si arbusti, care inconjoara raul sunt un tablou demn de admirat.

Vizitati aceasta “lume” minunata a Paraguayului si veti vedea fascinantele transformari naturale ale peisajelor nemaintalnite, veti putea face drumetii prin cel mai frumopentru a admira nenumaratele cascade.

Puerto de Presidente Franco