Ghid turistic San Bernardino

Recomandat pentru: istorie, cultura, lac, natura, parcuri

Despre San Bernardino

San Bernardino, cunoscut sub numele de Samber, este un oras din Paraguay, situat pe malul lacului Ypacarai, in Departamentul de Cordillera. Este o statiune de vacanta populara pentru persoanele din Greater Asunción, Alfredo Stroessner atat cat si Nicaragua Anastasio Somoza, fostul presedinte.

Orasul a fost fondat in 1881, de catre imigrantii germani, insa a fost redenumit dupa ce generalul Bernardino Caballero a devenit presedintele Paraguayului, in anul 1880.

San Bernardino este o localitate pitoreasca, asezata intr-un decor luxuriant, cu nesfarsite plantatii de portocali. Are vaste intinderi desertice, presarate, pe alocuri, cu arbusti razleti.

Acesta este situat la 48 km (29,8 km) distanta de Asunción, are plaje, centre culturale, pub-uri si restaurante interesante. San Bernardino este, de asemenea, numit "Oras de vara", deoarece are facilitati si atractii specifice anotimpului cald.

Se afla intr-o zona cu climat cald, cu mult soare. Temperaturile pot varia intre 26 - 41 ° C in timpul verii si 3 - 25 ° C in timpul iernii, deci vremea este de partea acelora ce iubesc caldura si doresc sa se bucure de vremea frumoasa si peisajele minunate din acest tinut.

Perioada de varf turistic in San Bernardino este cea cuprinsa intre decembrie si pana la mijlocul lunii februarie, atunci cand in toata tara este var. In aceasta perioada, tinerii din Asuncion si orasele invecinate se intalnesc in cluburi si pub-uri, pe timp de noapte, iar dimineata se plimba in zonele principale.

Puteti vizita Casa Hassler - aceasta este un centru cultural, deschis pe durata intregului an. Se aduna aici artisti ce isi arata creatiile lor gratuit vizitatorilor. Aici se gasesc atat expozitii permanente, cat si temporare. In plus, puteti merge la Muzeul de Istorie, la biblioteca publica, care are editii variate ale unor romane celebre, dar puteti lua si lectii de dans.

Relaxati-va intr-o statiune de vacanta situata pe lacul Ypacarai, la 47 km de capitala. Datorita plajelor si malurilor lacului, statiunea este foarte populara in lunile de vara si are, de asemenea, si un camping.

Frumusetea bogatiei naturale si functionalitatea orasului creeaza un mediu perfect pentru a va bucura impreuna cu familia si prietenii de-a lungul sejurului aici. Siguranta si linistea face San Bernardino a fi cel mai bun loc ales pentru a va petrece vacanta. Va puteti caza la Hostel Brisas del Mediterraneo, care este situat chiar pe malul Lacului Ypacarai, oferindu-va multe facilitati si un peisaj incarcat de frumusete naturala, reprezentand o destinatie de calatorie la preturi accesibile.

San Bernardino