Transport Paraguay

Taxiul este cea mai eficienta si convenabila forma de transport in Paraguay. Insa, in comparatie cu alte preturi din aceasta tara, ele sunt destul de scumpe. In Asuncion, de exemplu, preturile sunt determinate de numarul de kilometri parcursi. In afara acestui oras, insa, asigurativa ca, inainte de calatorie, discutati un pret convenabil cu soferul de taxi.

Exista un total de 971 de kilometri de cale ferata in Paraguay, asadar, puteti calatori fara probleme intre orase, folosind trenul.

Daca doriti sa inchiriati o masina, e bine sa stiti ca exista autostrazi care conecteaza toate orasele mari ale Paraguayului. Politia („polícia caminera”) va poate trage pe dreapta fara un motiv anume, iar unii dintre ei asteapta chiar si mita.

Autocarul este cel mai comun folosit mijloc de transport. Exista o multitudine de companii care asigura deplasarea pe diferite linii. Cele mai des folosite sunt La Encarnacena si Nuestra Señora de la Asunción.

In Paraguay exista 3100 de kilometri navigabili de apa si 4 mari porturi - Asuncion, San Antonio, Villeta, Encarnacion. 21 de ambarcatiuni asigura transportul calatorilor zilnic.