Ghid turistic Arequipa

Recomandat pentru: vulcan, defileu, istorie, gastronomie, arhitectura, muzee

Despre Arequipa

Cu o populatie de aproximativ 850.000 de locuitori, si aflata la o altitudine de 2.328 de metri, Arequipa este cel mai mare oras si capitala regiunii Arequipa si, totodata, al doilea ca numar de locuitori din Peru. Arequipa este foarte important pentru Peru pentru ca este al 2-lea oras ca nivel de industrie, dupa capitala Lima.

Precum multe dintre orasele din America de Sud, acesta a fost fondat de catre spanioli, in anul 1540. Arequipa era un oras destul de important pentru Imperiul Spaniol, deoarece se afla foarte aproape de granita de Sud si, totodata, de ocean, avand un potential economic imens, la acest aspect au contribuind si minele de argint aflate in apropierea orasului.

Cu o temperatura medie anuala de 15 grade Celsius, Arequipa este un oras ce poate fi vizitat pe toata perioada anului, deoarece, rareori, aceasta scade sub valoarea de 10 grade Celsius si o depaseste pe cea de 25.

Exista multe obiective turistice superbe ce pot fi vizitate, cum ar fi Basilica de Arequipa. Aceasta se afla in Plaza de Armas si este cea mai importanta biserica catolica din acest oras. Arhitectura cladirii este una cu adevarat impresionanta si, totodata, ciudata, Basilica de Arequipa fiind una dintre cele mai ciudate cladiri construite in acest oras. Un alt obiectiv turistic important din Arequipa este Manastirea Santa Catalina, o cladire ce a fost construita in jurul anului 1579, cu stilul arhitectural Mudejar. Manastirea este impresionanta deoarece se intinde pe 20.000 de kilometri patrati, iar majoritatea peretilor sunt pictati cu elemente bisericesti superbe.

Arequipa este un oras recunoscut pentru numeroasele spatii verzi si parcuri disponibile. Exista nu mai putin de 39 de parcuri, menite sa induca o stare de relaxare pentru locuitorii acestui oras si, de ce nu, turistilor care se afla pe aceste meleaguri.

Aeroportul international din Arequipa este unul dintre cele mai aglomerate din Peru, avand, in anul 2012, un flux de peste 1 milion de persoane. Cu toate acestea, daca va aflati intr-un alt oras din Peru, puteti sa ajungeti aici prin intermediul unui autobuz sau cu trenul. Cu toate acestea, este bine sa stiti ca nu toate orasele sunt conectate intre ele, trebuind, cel mai probabil, sa faceti o escala cu ajutorul unui autobuz.

Asadar, este recomandat sa vizitati Arequipa, deoarece imbina, intr-un mod perfect, cladirile vechi, ce au o incarcatura istorica mare, cu spatiile verzi, ce se afla la fiecare pas in acest oras.

Arequipa