Ghid turistic Chimbote

Recomandat pentru: -

Despre Chimbote

Chimbote este, pe departe, cel mai mare oras din regiunea Ancash, cu o populatie de aproximativ 334.000 de locuitori. Acesta este un oras de coasta ce se afla la 420 de kilometri de cea mai importanta autostrada din America, autostrada Pan-Americana.

Chimbote a fost transformat intr-un oras in anul 1835, pentru a putea profita mai mult de pozitia strategica pe care acest oras o are. Avand, initial, o populatie de 800 de locuitori, si crescand timid la 2.400 pana in anul 1940, aceasta a explodat intr-un timp foarte scurt, ajungandu-se la numarul de peste 300.000 pe care il are, in ziua de azi, Chimbote.

Din punctul de vedere al climei, Chimbote este un paradis tropical. Aici, temperaturile variza destul de putin, rareori ajungandu-se sub 17 grade Celsius. De fapt, medie minima anuala este 18.5 grade Celsius.

Desi are o istorie relativ recenta, Chimbote este important pentru Peru deoarece 75% din productia de peste a acestei tari se bazeaza pe acest oras. Chimbote detine cel mai mare port de pescuit din Peru, avand peste 30 de fabrici piscicole.

Chiar si asa, turistii vin, anual, in numar mare, pentru a vizita Chimbote, deoarece se afla intre doua golfuri naturale. Mai mult decat atat, aceste meleaguri sunt recunoscute pentru conditiile de plaja, avand un nisip foarte fin si perfect pentru plaja. Asadar, daca va aflati cu familia sau in orice alt scop in Peru, nu ezitati sa vizitati Chimbote pentru a dispune de o perioada plina de relaxare si, intr-o oarecare masura, de meditare.

Chimbote