Informatii utile Nazca

Date generale


Moneda: Sol nou (PEN)
Limba oficiala: Spaniola, Aimara
Fus orar: GMT -05:00

Nazca este recunoscuta pentru


gastronomie
situri arheologice
muzee
ruine
arheologie
istorie

Cand este indicat sa vizitati Nazca

Nazca este unul dintre cele mai uscate locuri ale lumii, astfel incat nu se pune problema unui anotimp in care este indicat sa vizitati acest oras. Totusi, daca nu va place caldura foarte mult, poate ca este indicat sa vizitati aceste locuri in perioada iernii, din Iunie pana in August, atunci cand temperatura coboara la aproximativ 10 grade.

Temperaturi medii lunare in Nazca, Peru

In perioada verii, din Noiembrie si pana in Martie, temperaturile din Nazca ajunga pana la 32 de grade Celsius.

Modalitati de plata in Nazca

Cel mai sigur este sa aveti soles sau macar dolari, in buzunar. Cartile de credit sunt rareori acceptate. Cursul de schimb valutar este mai bun la abnci, insa nici casele de schimb valutar nu au un pret mic.

Transportul in orasul Nazca

Nu este neaparata nevoie de transport in Nazca, deoarece puteti ajunge, cu usurinta, cam in orice punct al lui, doar mergand. Totusi, daca doriti sa n va deplasati pe jos, aveti la dispozitie urmatoarele odalitati de transport:

Cu taxiul, o cursa in interioriul orasului ajunge aproximativ 3 soles, insa trebuie sa discutati, inainte, cu soferul.

Exista si autobuze care fac conexiunea intre cele mai importante obiective turistice. In statiile de autobuz, insa, veti intalni oameni care, atunci cand vor vedea ca sunteti turisti, vor incerca sa va convinga sa le folositi serviciile. Cel mai bine este sa ii ignorati.

Shopping in Nazca

Orasul Nazca nu ofera foarte multe posibilitati de shopping insa, veti gasi suficiente suveniruri pe strazi si in apropierea obiectivelor turistice. De asemenea, in piete puteti cumpara legume si fructe proaspete, dar si obiecte si alte produse artizanale vandute de catre localnici.

Gastronomia in Nazca

In Plaza de Armas veti gasi o serie de mici restaurante care servesc mancaruri tarditionale la preturi mici. De asemenea, pe strada Bolognese, veti gasi Pacante's fastfood café, un loc cu sandwichuri delicioase si cafea ieftina si buna.

Pretul pentru o masa completa in restaurantele folosite de catre localnici ajunge la suma de 10 soles, pentru o persoana, incluzand o supa, felul al doilea si o bautura.

Viza turistica pentru Nazca

Pentru a vizita Nazcar nu este necesara o alta viza turistica decat cea care a trebuit pentru a intra in Peru. Este iportant sa aveti actele si pasaportul la dumneavoastra tot timpul pentru ca, in cazul unui control de rutina al politiei, sa va puteti identifica.

Elemente inedite

Nici o vizita in Nazca nu poate fi lipsita de un zbor deasupra vestitelor linii. Un zbor deasupra celor aproximativ 300 de figurine poate ajunge la aproximativ 50 de dolari.

Un tur al acestor obiective, care dureaza doua zile, ajunge la aproximativ 200 de dolari. In prima noapte se va pleca din Lima spre aceasta zona, pentru ca, ziua urmatoare, sa se zboare cu un avion de mici dimensiuni deasupra lor si, intr-un final, sa se coboare la sol.

O alternativa mai ieftina insa mai putin dorita din punct de vedere al imaginii generale este sa mergeti din Nazca cu autobuzul sau taxiul spre linii si sa le admirati dintr-unul dintre cele trei turnuri de observatie.

Daca aveti rau de avion, va recomandat aceasta ultima varianta, deoarece avioanele mici merg in zig zag peste liniile din Nazga, astfel incat sa ofere cea mai buna imagine posibila turistilor.

Nazca