Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Centrul Vechi din Antibes
Orasul de astazi, cunoscut sub numele de Antibes isi are originea in vechiul oras grecesc Antipolis, intemeiat in urma cu mai mult de 2000 de ani. Antibes a fost fondat in secolul al V-lea dupa Hristos de catre Phocaeans din Massilia. Timp de multa vreme a fost un important centru comercial gratie portului sau natural, protejat. In anul 43 dupa Hristos, orasul Antipolis a fost incorporat in provincia romana Gallia Narbonensis, din cadrul careia a facut parte urmatorii 500 ani, timp in care orasul se va transforma in cel mai mare oras din zona.
Ca urmare a separarii Imperiului Roman, in oras si-au facut aparitia numeroase triburi de barbari, din acest motiv, Antibes a avut de suferit numeroase distrugeri. Abia in secolul al X-lea, Seigneaur Rodoart, construieste ziduri de aparare in jurul orasului cu scopul de a-l apara de numerosii invadatori; de asemenea in aceeasi perioada este construit si un castel care a fost locuit pe post de resedinta pentru Rodoart. Urmatoarele sute de ani, pana in secolul al XV-lea aduc deopotriva prosperitate si bunastare orasului dar si decadere din cauza a numeroase epidemii care faceau ravagii in intreaga tara. Regele Henric al II-lea, construieste in anul 1550, pe stanci, meterezele orasului vechi, in scop de aparare, acestea pastrandu-se si astazi. Dupa aceasta sumbra perioada din istoria sa, Antibes reuseste sa isi revina, astfel ca la mijlocul secolului al XIX-lea, intreaga zona Antibes devine tot mai cunoscuta si cunoaste o dezvoltare vizibila, mai ales datorita turismului care incepea sa atraga tot mai multi turisti din intreaga Europa, dornici sa cunoasca locurile superbe.
In trecut, Antipolis a detinut spatii adecvate, destinate distractiei si spectacolelor; exista dovezi arheologice ale atestarii unui teatru roman in vechiul oras de pe Coasta de Azur. In secolul al XVII-lea se mai pastrau inca resturi ale vechiului amfiteatru roman. Astazi, turistii au posibilitatea sa vada zidurile fortificate ale fostei cetati, apeducte romane, amfore, care s-au pastrat de-a lungul timpului.
Partea veche a orasului Antibes, cuprins in interiorul fostelor fortificatii, se infatiseaza turistilor prin stradute inguste, mici, cladiri vechi, piete mici, expozitii ale artistilor din zona, magazine, si foarte multe flori care confera o nota exotica urbei vechi de mii de ani.
GPS - Latitudine: 43.580650, Longitudine: 7.126300
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Centrul Vechi din Antibes