Mica Venetie din Insula Mykonos

Mica Venetie” este unul dinte cele mai romantice locuri de pe intreg intinsul Insulei Mykonos. Cartierul cu acest nume este intesat de vechi case superbe si elegante construite chiar pe malul marii, cu balcoanele lor colorate „atarnand” deasupra apei, iar valurile spargandu-se sub acestea creaza o priveliste unica. Cand vremea este rea, valurile ajung pana sus la zidurile caselor si buticurilor, adugand chiar si mai mult caracter zonei. Multe dintre balcoanele din lemn sunt parte din mici restaurante ce servesc meniuri cu peste proaspat si mancare traditional greceasca. Ceea ce este de necontestat este faptul ca multi dintre turistii cu gusturi rafinate care au trecut pe aici s-au indragostit de acest loc fermecator datorita atractiei sale magice.

Cu adevarat uimitoare sunt privelistile apusului din Mica Venetie. Cladirile sale varuite in alb, ce par sa pluteasca pe apa avand in fundal albastrul azuriu al Marii Egee, sunt pur si simplu minunate. Ridicate in timpul secolelor XVI si XVII cand pirateria era ceava obisnuit, se crede ca, conform legendei, aceasta zona a fost folosita pentru incarcarea, respectiv descarcarea rapida si necesara a bunurilor, in special a prazilor. In prezent insa, Mica Venetie este faimoasa pentru restaurantele sale si viata de noapte. Tot in acest cartier cu totul pitoresc se aflau casele negustorilor bogati ai insulei din secolul al XVIII-lea. Arhitectura remarcabila a Micii Venetii, care include loggii si ferestre multicolore, este reminescenta din Italia. Zona s-a dezvoltat din pitoreasca plaja a localitatii Aleukantras si s-a extins pana la zonele periferice ale regiunii Castelului, „Kastro” asa cum este cunoscuta in mod popular in limbaj turistic, acolo unde cea mai vestica parte a orasului Chora intalneste marea.

Frumusetea eterica a Micii Venetii a fost si inca este un ideal urmarit de unii artisti foarte apreciati care au facut din acest fascinant cartier al Insulei Mykonos un loc pe care il numesc casa. De fapt, multi artisti au portretizat frumusetea maganetica a locului in nepretuitele lor lucrari de arta, gravuri si picturi, promovand astfel in toata lume reputatia acestui mult respectat cartier din Mykonos. Nu e de mirare deci ca Mica Venetie se afla astazi printre cele mai fotografiate atractii turistice din intreaga Europa.

Mica Venetie este bine pregatita sa satisfaca toate capriciile si fanteziile calatorilor rafinati din toata lumea. Exista o multitudine de optiuni pentru distractie variind de la discoteci vibrante pana la baruri bine aprovizionate, unde petrecaretii se stie ca poposesc cu mult peste miezul noptii. Cateva dintre vechile case sunt acum cluburi foarte stilate si localuri romantice, in timp ce altele s-au transformat in taverne. Ceea ce da insa un caracter si mai aparte zonei este faptul ca o parte dintre case sunt inca resedinte particulare. Galeriile de arta exista de asemenea din abundenta aici, iar expozitiile artistilor renumiti sunt o caracteristica obisnuita a zonei.

In zielele de altadata, multi marinari iscusiti si-au construit casele chiar pe tramul pitoresc. Multe dintre aceste case au fost transofrmate in prezent in baruri sic care iesa inca in evidenta datorita sarmului lor de lume veche. Aici poti savura alaturi de prietenii nenumarate pahare cu licoarea ta favorita si privi navele de transport cum plutesc solitare spre orizont creand o impresie suprarealista. Mica Venetie din Mykonos merita cu siguranta o vizita in orice ora din zi si din noapte, dar mai ales la apus, pentru a te relaxa bucurandu-te de un cocktail la una dintre cafenelele de-a lungul malului marii.

Localizare

GPS - Latitudine: 37.448078, Longitudine: 25.332029

Mareste harta

Legenda

 • Mica Venetie din Insula Mykonos
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Mica Venetie din Insula Mykonos

Insula Mykonos