Piata Argintarilor din Santiago de Compostela

Unul dintre detaliile care au facut ca Piata Argintarilor (Praza De Praterias) sa fie un loc celebru din Santiago este acela ca este una dintre cele patru piete care inconjoara Catedrala orasului. De asemenea, foarte multi turisti si locuitori ai regiunii considera ca Piata Argintarilor este una dintre cele mai frumoase piete, nu numai din ragiunea Galicia, ci din intreaga Spanie.

Atat numele pietei cat si cel al strazii si al fatadei Caedralei (Fatada Argintarilor) provine de la zecile de talgere, farfurii si bijuterii din argint care, mai demult, erau puse spre vanzare, in acest loc, care, acum, poarta denumirea de Piata Argintarilor. In prezent, acest loc este impanzit de magazine specializate in bijuterii de argint. Un aspect foarte interesant este acela ca bijuteriile din aceste magazine au modele extrem de ingenioase, iar preturile lor variaza intre sume medii si sume mai ridicate.

Fatada Argintarilor este foarte interesanta, deoarece este singura fatada realizata in stil roman si care dateaza inca din secolul al XI-lea. O alta minunatie a acestei fatade a Catedralei este "Turnul cu ceas", o constructie inalta de peste 70 de metri, "La Berenguela", un ceas care, timp de 50 de ani, a aratat ora cu exactitate. De asemenea, pe aceasta fatada mai gasim si binecunoscuta "Lanterna a Pelerinilor", o lumnina care ghideaza pelerinii pana la catedrala si care exista de pe vremea iacobinilor.

Unul dintre cele mai frumoase lucruri din aceasta piata este reprezentat de scarile ce dateaza din secolul al XVIII-lea. Avand in vedere ca acest loc se afla printre cele favorite, veti constata foarte multi turisti si localnici care urca aceste scari, in dorinta de a avea o priveliste de ansamblu asupra intregii piete, si de a face fotografii in care sa suprinda panorama extraordinar de frumoasa ce este oferita de acest loc. In partea opusa a pietei se afla Casa del Dean, o constructie a carei istorie este foarte interesanta. Aceasta cladire a fost ridicata pentru a adauga zonei senzatia de loc plin de monumente, insa, in realitate, ea nu este decat o fatada de 3 metri care nu are nici o utilitate functionala. Piata Argintarilor are in centru statuia "Fuente de Los Caballos", celebra pentru frumusetea sa si pentru faptul ca a reprezentat sursa de inspiratie pentru poemele lui Lorca.

Pe langa toate acestea, atunci cand vizitati Piata Argintarilor puteti avea parte de o surpriza foarte placuta. Exista un om misterios, ce se numeste "Jazzman", care incanta turistii cu concerte la chitara, in aer liber. Muzica pe care o canta este asemanatoare stilului jazz si blues. Exista o multime de legende cu privire la acest cantaret. Unele spun ca ar fi venit tocmai din America de Sud, altele ca este un muzician faimos sau un pelerin ce isi tine o promisiune, si tot asa mai departe. Cu siguranta, vizitand Piata Argintarilor veti avea parte de o multime de suprize placute, care va vor incanta ochii si va vor aduce momente de fericire.

Localizare

GPS - Latitudine: 42.879848, Longitudine: -8.544440

Mareste harta

Legenda

 • Piata Argintarilor din Santiago de Compostela
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Piata Argintarilor din Santiago de Compostela

Santiago de Compostela