Plaza de Toros din Malaga

In cartierul La Malagueta, chiar langa Paseo De Reding, exista un important drum de comunicatie intre centrul si estul orasului Malaga. In anul 1874 a fost construita, dupa planurile arhitectului Joaquin Rucoba, prima arena destinta luptelor cu tauri, cunoscuta ca si Plaza de Toros “La Malagueta”. Realizata in stil neo-mudejar, corida a fost inaugurata dupa doi ani de la edificare, pe data de 11 aprilie, iar toreadorii care au participat au fost Rafael Molina, Antonio Carmona y Luque “El Gordito” si Manuel Rodriguez.

In anul 1976, Plaza de Toros a fost declarata monument istorico-artistic, iar cinci ani mai tarziu, facea parte din lista Patrimoniului Cultural, in prezent fiind detinuta de catre fostul presedinte al Clubului de Fotbal Malaga, Fernando Puche Dona.

Avand un diametru de 52 de metri, stadionul poate gazdui pana la 9.032 de spectatori, conform ultimelor renovari ce au avut loc in anul 2010, desi intial avea o capacitate de pana la 14.000 de persoane. In ceea ce priveste facilitatile de care dispune Plaza de Toros, se remarca cele 4 ingradituri, grajdurile pentru cai, vestiarele destinate matadorilor si asistentilor acestora, o infirmerie, etc.

In plus, ringul de forma unui poligon regulat cu 16 laturi, reprezinta si casa Muzeului Taurino Antonio Ordonez, unde vizitatorii vor avea ocazia de afla mai multe despre istoria si locul unde se desfasoara acest sport. Denumit in onoarea celebrului toreador din Ronda – Antonio Ordonez, de foarte multe ori triumfator pe aceasta arena, muzeul include colectiile referitoare la articolele de imbracaminte, viu ornate, ale matadorilor si ale asistentilor acestora, o serie de fotografii, postere, dar si alte obiecte de valoare legate de asa-numitul “Festival National”. Pretul de intrarea este de 1,8 €/persoana, exponatele putand fi admirate zilnic, in intervalul orar 10.00 – 13.00 si 17.00 – 20.00.

Luptele cu tauri au loc in fiecare an, in perioada cuprinsa intre lunile aprilie – septembrie, intre orele 10.00 – 14.00 si 18.00 – 20.00, in special in timpul “Sfintei Saptamani” si al festivalului “Feria de Malaga”, unde spectatorii vor avea ocazia de a-i vedea pe matadorii Javier Conde, cel mai tanar toreador al orasului, si Francisco Rivera Ordonez, nepotul lui Antonio Ordonez.

Astfel, in ultimele doua zile din “Sfanta Saptamana”/Semana Santa, care se desfasoara in luna iunie, luptele cu taurii cunoscute ca si “Corrida Picassiana” si “Corrida de la Prensa”, sunt marcate de o serie de conferinte si prelegeri referitoare la corida, dar si activitati si concursuri destinate copiilor. In luna august, in timpul celebrarii festivalului “Feria de Malaga” coridele se desfasoara aproape zilnic, pentru ca luna septembrie, luptele cu tauri sa coincida cu sarbatorirea patronului spiritual al orasului – Santa Maria de la Victoria.

Localizare

GPS - Latitudine: 36.720291, Longitudine: -4.410820

Mareste harta

Legenda

 • Plaza de Toros din Malaga
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Plaza de Toros din Malaga