Ghid turistic Polonia. Informatii utile si recomandari despre atractiile turistice, destinatiile si orasele din Polonia

Ghid turistic Polonia

Situata in Europa Centrala, intre Rusia si Germania, Polonia a fost mai intai un stat puternic in perioada Evului Mediu care se intindea intre Marea Baltica si Marea Neagra. Azi, teritoriul se opreste odata cu relieful montan din sud, cu Muntii Sudeti, la frontiera cu Cehia si cu Slovacia.

Polonia este o gradina naturala si o comoara culturala. Polonia inseamna inainte de toate farmecul unei tari care a ramas fidela traditiilor sale. Chiar daca modernitatea este prezenta aici la orice pas, Polonia este o tara care a stiut sa ramana fidela traditiilor sale. Dar asta nu este totul: gastronomia locala, casele colorate din centrul oraselor si arhitectura sa extrem de variata, toate acestea merita sa faceti macar o vizita de o saptamana in Polonia.

Iubitorii de natura si de marile parcuri nationale vor aprecia cu siguranta lungile drumetii prin peisajele montane sau in romantica regiune a lacurilor. Daca preferati sa va scufundati in istorie, pierdeti-va prin marile orase, cum ar fi Cracovia sau Varsovia. Veti gasi aici niste monumente exceptionale! Amatorii de arta vor aprecia cu siguranta splendoarea arhitecturii sale. De asemenea, puteti profita aici de micile placeri pe care Polonia vi le ofera!

Polonia se caracterizeaza printr-o mare diversitate a peisajelor. In partea de sud se afla Muntii Sudeti si Carpati. Campiile si platourile ocupa partea centrala a tarii. Partea septentroniala a Poloniei cuprinde regiunea lacurilor Mazur si Pomerania. Mai la nord, se intind plajele nisipoase ale litoralului Marii Baltice.

Traditia slava este inca foarte prezenta in Polonia. Dansurile, muzica si arhitectura stau marturie aici ca cele 2 razboaie mondiale si 40 de ani de ocupatie sovietica si-au lasat o amprenta inca vie.

Atmosfera este unul din motivele principale pentru care turistii aleg sa vina in vacanta in Polonia. Turistii aleg insa sa vina aici si pentru alte motive, unul fiind natura sa luxurianta: paduri, munti si lacuri cu ape limpezi. Polonia este o tara a carei patrimoniu cultural si istoric va va introduce intr-un univers plin de farmec, primitor si captivant…

In Polonia veti gasi hoteluri si complexe turistice moderne, pensiuni comfortabile, camere la gazde primitoare, locuri pentru camping, terenuri de golf si multe alte atractii turistice.

Alungati repede din minte imaginea unei Polonii triste si gri! In realitate, Polonia este o tara colorata, diversa si plina de atractii. Descoperiti Cracovia, orasul care rivalizeaza cu Praga, practicati canotajul pe lacurile Mazur, mergeti la ski la Zakopane sau in drumetii in Tatra! Alegerea este extrem de vasta!

O tara incarcata de istorie, care inca tine la traditii si la ospitalitate, Polonia va rezerva o calatorie pasionanta! De la Cracovia, orasul regal, la capitala Poloniei Varsovia, orasul modern, trecand prin regiunea Carpatilor, veti descoperi un pamant plin de autenticitate si de convivialitate. Polonia este o tara care va ofera o paleta de comori naturale si istorice. Folclor, natura si istorie va asteapta in sejurul vostru in Polonia!

Spune si prietenilor tai:

Mai multe despre Polonia

Oferte Turistice in Polonia

Top evenimente

Iul

31

Festivalul de Jazz de la Cracovia

Iubitorii de jazz se reunesc in fiecare vara la Festivalul de Jazz, ce are loc la Piwnica Pod Baranami, …

Detalii

Iul

8

Festivalul Cultural Evreiesc din Cracovia

Numit si festivalul Woodstock al evreilor, Festivalul cultural evreiesc din Cracovia se desfasoara pe durata a zece zile la …

Detalii

Iun

14

Festivalul Lajkonik de la Cracovia

Acest festival are loc in cinstea rezistentei Cracoviei in fata tatarilor, in anul 1287. Festivalul are loc pe data …

Detalii

Mai

3

Ziua Constitutiei in Varsovia

Pe data de 3 mai in Polonia, se sarbatoreste Ziua Constitutiei. In anul 1791, in aceasta zi a fost …

Detalii

Iul

31

Festivalul de Arta Stradala din Varsovia

Timp de 5 zile, in luna iulie in capitala Poloniei, au loc evenimente culturale diverse: teatru de strada, concerte …

Detalii

Top obiective turistice

Biserica Sfanta Bridget din Gdansk

Biserica Sfanta Bridget din Gdansk

Biserica a fost ridicata in anul 1396, in stilul gotic, pe locul unei foste capele care a gazduit corpul …

Detalii
Palatul Gorka din Poznan

Palatul Gorka din Poznan

Amplasata in partea de sud-vest a Vechii Piete, aceasta resedinta municipala cunoscuta ca si Palatul Gorka a fost construita …

Detalii
Piata Po Farze din Lublin

Piata Po Farze din Lublin

Localizata pe dealul fortificat al centrului vechi din Lublin, Piata Po Farze a fost denumita dupa cea mai veche …

Detalii
Muzeul Martirului din Lublin

Muzeul Martirului din Lublin

Gazduit de fosta inchisoare a Gestapo-ului, intr-un edificiu ce detine la partea superioara un ceas, cunoscut sugestiv, sub denumirea …

Detalii
Gradina Zoologica din Poznan

Gradina Zoologica din Poznan

Una dintre cele mai vechi gradini zoologice ale Europei (Stare Zoo) si prima din orasul Poznan a luat nastere …

Detalii