Informatii utile Cracovia

Date generale


Moneda: Zlot (PLN)
Limba oficiala: Poloneza
Fus orar: GMT 01:00

Cracovia este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
situri religioase
lacasuri de cult
cladiri istorice
istorie

Cand este indicat sa vizitati orasul Cracovia

Cracovia are patru anotimpuri distincte. Vara este cald si umed (in jur de 30-35 ° C), iarna intotdeauna este zapada si se inregistreaza temperaturi de la -5 la -20 grade C. Cracovia are un nivel de poluare extrem de ridicat, care afecteaza in special copiii si persoanele cu probleme respiratorii.

Temperaturi medii lunare in Cracovia, Polonia

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj haine potrivite sezonului ales pentru vacanta. De asemenea, nu uitati produsele cosmetice uzuale si medicamentele prescrise de medical currant. Aparatul de fotografiat va va fi de un real folos in imortalizarea celor mai frumoase momente ale vacantei.

Modalitati de plata in Cracovia

Moneda oficiala este zlotul (PLN), divizat in 100 groszy. Cardul turistic Cracovia este disponibil pentru doua sau trei zile si da dreptul titularului de a calatori gratuit pe mijloacele de transport public (inclusiv autobuzul 192 de la aeroport), intrare libera la 32 de muzee si reduceri la excursii organizate si la anumite restaurante.

Transportul in Cracovia

Cracovia are un sistem excelent de transport public format din tramvaie si autobuze gestionate de MPK.

Nu va obositi sa conduceti in centrul orasului. Locurile de parcare sunt limitate si pot fi costisitoare. Taxiurile sunt ieftine si este recomandat sa le folositi.

Shopping in Cracovia

Orasul Vechi ofera cumparaturi excelente, mai ales pentru haine, bijuterii si arta. Va puteti plimba peste tot in jurul Orasului Vechi si Kazimierz, unde magazine de antichitati abunda. In mijlocul Rynek Glowny se afla Sukiennice, un centru comercial in Cracovia vechi de sute de ani. Intregul parter este o piata, unde artistii locali isi vand marfa.