Informatii utile Coimbra

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Portugheza
Fus orar: GMT 00:00

Coimbra este recunoscuta pentru


puncte de interes
cultura
situri religioase
divertisment
muzee
arhitectura

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Coimbra

Din punct de vedere al temperaturilor, la fel ca si Lisabona, zona centrala a Portugaliei se gaseste intre doua extreme, mai rece in ianuarie si februarie si cu cele mai mari averse de ploaie din noiembrie pana in ianuarie. Temperaturile coboara rareori mult sub 8°C iar in timpul verii se inregistreaza in jur de 30°C. Va recomandam primavara si toamna pentru petrecerea unei vacante in Coimbra. In aceste doua anotimpuri, veti evita prezenta turistilor locali si veti beneficia de pe urma preturilor scazute ale hotelurilor. Pe de alta parte, un motiv in plus sa veniti primavara aici, este dat de faptul ca anul academic se termina in mai, prin urmare este o luna excelenta pentru a vizita orasul. In aceasta perioada, in tot orasul, au loc parade, concerte, ceremonii studentesti, iar strazile sunt aglomerate si pline de viata.

Temperaturi medii lunare in Coimbra, Portugalia

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca hainele alese in functie de perioada din an aleasa pentru vacanta si incaltamintea adecvata. In zona veche din Coimbra, strazile sunt foarte denivelate, asa ca purtati pantofi fara toc, comozi, care sa va permita mersul pe strazile pietruite. De asemenea, este necesar sa aveti la dumneavoastra o camera foto dotata cu filme sau diapozitive profesionale si baterii suplimentare, deoarece va fi o problema sa gasiti spre vanzare marci profesionale. Pe langa aceastea va recomandam sa aveti in bagaj propriul incarcator, propriul transformator si carduri digitale.

Petrecerea timpului liber in Coimbra

Cu privire la activitatile in aer liber, oferta Coimbrei este variata, de la sporturi pe apa pana la plimbari pe cai. Puteti sa va mai petreceti timpul la circuitele de golf sau plimbandu-va cu vaporasul. Seara, va veti bucura de o abundenta de oferte tentante, puteti incerca un concert clasic sau traditionalul fado din Coimbra, puteti merge in cluburi funky sau in cazinou, ori puteti asculta muzica bop intr-una din cele mai mari discoteci din tara.