Transport Coimbra

Autobuzele in Coimbra

Autobuzele sunt cea mai buna modalitate de a calatori prin imprejurimile orasului Coimbra. Exista si numeroase linii de autobus care acceseaza cele mai importante zone ale orasului, atat in orasul de sus cat si si in orasul de jos. De asemenea, este posibil sa se calatoreasca prin mare parte din tara cu autocarul, Coimbra fiind nodul central din acest punct de vedere, in regiunea Beiras.

Trenurile in Coimbra

In Coimbra sunt doua gari: gara B (pentru destinatii pe distante lungi) si gara A (pentru destinatii catre orasele apropiate).

Informatii cu privire la mersul trenurilor puteti optine la birourile de informatii pentru public din garile amintite, sau la unul din centrele de informare turistica de pe Largo do Portagem, Largo Dom Dinis, sau Praca da Republica.

Taxiurile in Coimbra

Taxiurile sunt o modalitate buna de a calatori in imediata apropiere a orasului, dar daca planificati sa mergeti mai departe trebuie sa aveti in vedere o alta optiune deoarece costurile pentru o asemenea calatorie pot fi foarte mari. In general, taxiurile asteapta in zonele publice importante, cum ar fi aeroportul, statiile de tren, statiile de autobuz, si marile hoteluri. Deoarece multi soferi nu vorbesc limba engleza, va recomandam sa aveti la indemana o harta pe care sa insemnati destinatia dorita.

Masina personala in Coimbra

Cele mai multe strazi din centrul orasului sunt pentru pietoni, asa ca sofatul in Coimbra poate fi un cosmar. Folositi una dintre zonele de parcare semnalate prin indicatoare rutiere. Ca sa gasiti un loc de parcare, va trebui sa ajungeti dimineata devreme. Ca alternativa, parcati dincolo de rau si mergeti in oras pe jos.