Cum se ajunge in Portugalia

Calatoria cu avionul in Portugalia

Cei mai multi turisti vin in Portugalia cu avionul. Portugalia are trei aeroporturi internationale: Lisabona, Porto si Faro, care deservesc partea centrala, nordica si, respectiv, cea sudica a tarii. In nord, Porto este o poarta spre cea mai populata zona a Portugaliei, in permanenta intesata de calatori veniti cu afaceri, si un loc ideal de pornire spre Minho, Douro, Tras-os-Montes si Beiras. Aeroportul Faro, care deserveste regiunea Algarve, este folosit de cei care vin in vacante si doresc sa exploreze zona de sud a tarii. Unii vizitatori prefera sa zboare pana in Spania, de unde iau avionul, autobuzul sau trenul pana in Portugalia.

Calatoria cu masina in Portugalia

Calatoria cu masina pana in Portugalia ia foarte mult timp, prin urmare, daca alegeti aceasta varianta, va trebui sa puneti in balanta avantajele si dezavantajele. Drumul din Romania presupune strabaterea mai multor tari: Croatia, Slovenia, Italia, Spania, Portugalia.

Rutele principale in directia Portugalia, trec de-a lungul Spaniei. Exista doua variante principale: spre sud,  de-a lungul coastei de vest a Frantei, pe E5, traversand granita granita spaniola la Irun; sau prin Pirinei, pe drumul E7, trecand in Spania pe la Candanchun. De la Irun, indreptati-va catre vest, traversati nordul Spaniei pe A8 catre Santander, apoi luati-o pe A67-N634 spre vest pentru a ajunge pe pe autostrada E1 -A9,  la sud catre Tui, aflat pe granita portugheza.  De aici, veti continua calatoria  pe A3, catre Porto. Daca alegeti ruta prin Pirinei, mergeti catre sud-vest, ajungeti la Madrid, via Zaragosa, dupa care la vest mergeti spre Salamanta pentru a traversa granita portugheza la Funtes De Onoro pe E80.

Calatoria cu autocarul in Portugalia

Cursele de autocare internationale dinspre Romania catre Portugalia sunt destul de ieftine (130-200 euro), dar calatoria va fi destul de obositoare. Liniile de autocare sunt operate de Eurolines, filiala a National Express. Destinatiile includ: Lisabona, Porto, Coimbra, Braganca, Guarda, Viseu, Beja, Faro si Portimao.

Date de contact: Eurolines Bucuresti: str. Buzesti nr. 44; tel: 021.316.36.61 (program non-stop), Bd. N. Balcescu nr. 21; tel: 021.315.01.31

Rezervari bilet intors, tel: Lisabona: +351 213 571 745,+351 213301500; Porto: +351226052 420. Rezervarea se face cu 7 zile inainte de plecare.

Calatoria cu trenul in Portugalia

Desi dureaza mult, iar costurile sunt destul de ridicate comparativ cu cele ale zborurilor low-cost, calatoria cu trenul catre Portugalia poate fi o experienta deosebita. Serviciul, in sine, este de prima clasa.

Din Romania, puteti calatori cu trenul spre Portugalia, trecand prin Paris. Cealalta optiune pe calea ferata este sa ajungeti in Portugalia venind cu trenul din Spania, o alegere buna in cazul in care, in timpul vizitei dumneavoastra, doriti sa vedeti o alta tara europeana. Totusi, durata calatoriei este mare (46 ore de la Bucuresti ia Lisabona), iar costul biletelor este destul de ridicat comparativ cu cel al curselor aeriene low-cost si charter.

Principala ruta dinspre Paris spre Lisabona trece prin Bordeaux, Biarritz, Irun, Donostia, Salamanca si Guarda. La Irun, schimbati trenul in directia Lisabona, iar in Guarda aveti legaturi spre Porto si Coimbra. Venind dinspre Spania (Madrid), ruta pe calea ferata va va purta prin Caceres spre Marvao-Beira, Abrantes, Entroncamento pana la Lisabona. Din Lisabona, aveti legaturi spre Porto, Coimbra si spre sudul tarii.

Pentru informatii trenuri si bilete, tel: 08705 848848