Cum se ajunge in Guimaraes

Calatoria cu avionul la Guimaraes

Cea mai simpla modalitate de a ajunge in Guimaraes este cu avionul pana in Porto, aeroportul international Sa Carneiro, apoi cu trenul sau cu autobuzul.

Exista multe linii aeriene care ofera zboruri intre Bucuresti si Porto, printre care se numara Air Portugal, Lufthansa, Alitalia, Swissair, Brussels Airlines, Air Berlin, etc. Dintre acestea, Air Portugal are cea mai mare oferta de curse intre Bucuresti si Porto.

De la aeroport puteti opta pentru o calatorie cu trenul, in acest caz trebuie sa luati metroul pentru a ajunge la statia Campanha sau Sao Bento, sau cu autobuzul, caz in care aveti doua posibilitati: autogara Batalha Square sau statia Trindade. Calatoria cu trenul este foarte ieftina, iar compania portugheza de cale ferata CP ofera curse regulate intre Porto si Guimaraes la intervale de o ora, calatoria avand o durata de aproximativ o ora si jumatate. Cu autobuzul calatoria dureaza aproximativ o ora, serviciile fiind oferite de compania Rede Expressos iar pretul unui bilet este de 6 euro.

Calatoria cu masina la Guimaraes

Daca optati pentru o calatorie cu autoturismul, ruta indicata este: Bucuresti - Pitesti - Vidin - Belgrad - Lipovac - Sl. Brod - Okucani - Zagreb - Ljubljana - Postojna - Padova - Verona - Brescia - Piacenza - Tortona - Ovada - Savona - Ventimiglia - Menton - Nisa - Cannes - Frejus - Brignoles - Aix-en-Provence - Arles - Montpellier - Beziers - Narbonne - Carcassonne - Toulouse - Tarbes - Pau - Biarritz - S.Sebastian - Miranda - Burgos - Verin – Guimaraes. Traseul are o lungime de 3560 de km, costurile taxelor de autostrada ridicandu-se la 177 de euro, plus vignete.