Informatii utile Guimaraes

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Portugheza
Fus orar: GMT 00:00

Guimaraes este recunoscuta pentru


situri religioase
arhitectura
cladiri istorice
lacasuri de cult
puncte de interes
arta

Cand este indicat sa vizitati orasul Guimaraes

In Guimaraes, verile sunt calduroase si insorite, cu toate ca, bineinteles, exista si zile ploioase, iar iernile sunt aspre. Va recomandam sa vizitati Guimaraes primavara si vara cand va puteti bucura de vreme frumoasa pe parcursul sejurului.

Temperaturi medii lunare in Guimaraes, Portugalia

Ce sa luati in bagaj

Fara indoiala bagajul dumneavoastra trebuie sa contina hainele necesare in functie de perioada din an in care doriti sa mergeti in Guimaraes. Un rol deosebit de important pentru imortalizarea obiectivelor turistice deosebite si a momentelor speciale de pe parcursul sejurului, il are camera foto. Va recomandam sa o aveti la indemana in vacanta dumneavoastra, neuitand sa luati cu dumneavoastra filme profesionale, greu de gasit in aceasta zona. Este necesar sa aveti o asigurare de calatorie solida pentru tratamente medicale, repatriere si pierderea bagajelor si/sau a banilor, si notati-va numerele de telefon potrivite pentru a suna cat timp sunteti plecat din tara. Daca se intampla ceva, pastrati toate chitantele pentru cheltuieli, deoarece veti avea nevoie de ele pentru a ridica vreo pretentie. Orice lucru furat trebuie raportat la sectia de politie unde va va fi inmanata o declaratie semnata pentru asigurare.

Moneda oficiala in Guimaraes

Moneda in care va veti putea face platile in Guimaraes, este euro. Pe tot parcursul calatoriei, va recomandam sa folositi o combinatie de numerar, cecuri de calatorii si carti de credit, nefiind indicat sa va bazati pe o singura forma de plata. Va trebui sa purtati la dumneavoastra si numerar, deoarece pentru tranzactiile mici, comerciantii nu accepta carti de credit.

Transportul in Guimaraes

In Guimaraes, exista o linie de autobuz care va permite sa calatoriti prin centrul orasului. Nefiind oras foarte mare, probabil ca veti prefera sa mergeti pe jos si sa va bucurati de armonia acestui oras medieval. Daca doriti sa calatoriti cu autobuzul, pretul unui bilet este de aproximativ 1,25 euro.

Pentru a merge la muntele Penha cea mai buna alegere este folosirea Teleferico da Penha. In cazul in care preferati o plimbare pe munte, traseul este sigur si frumos, durand aproximativ 30 de minute.

Inchirierea unei masini poate fi o solutie foarte buna, pentru ca, intr-un oras mic, nu exista multe blocaje de trafic. In plus inchirierea unui autoturism nu este scumpa.