Cum se ajunge in Insula Madeira

Calatoria cu avionul in Madeira

In cazul in care alegeti avionul ca mijloc de transport pentru a ajunge pe Insula Madeira, este bine sa stiti ca acolo exista Aeroportul Funchal, in orasul cu acelasi nume. Zborurile catre insula sunt, in general, facute din Lisabona si Porto, dar exista si zboruri directe din orase importante ale Europei. Pentru a ajunge pe Insula Madeira, din Bucuresti, este bine sa optati pentru un zbor cu escala la Lisabona sau Porto, deoarece nu exista zboruri directe. O asemenea calatorie dureaza aproximativ 10 ore. Companiile aeriene care efectueaza zboruri catre aceasta destinatie sunt TAP Portugal, Air Berlin sau Austrian Airlines. Pentru a evita zborurile cu mai multe escale, este bine sa calatoriti cu TAP Portugal.

Aeroportul din Madeira, de la Funchal, se afla la o distanta apreciabila de centrul orasului: autobuzele aeroportului au nevoie de 45 de minute pentru a parcurge distanta si merg din ora in ora. Taxiurile sunt disponibile in aeroport, dar este bine sa fiti pregatiti pentru a plati o taxa suplimentara de bagaje.

Calatoria cu masina in Madeira

Daca alegeti sa calatoriti cu masina personala, va recomandam ruta Bucuresti – Cukarica – Zagreb – Ljubljana – Padova – Piancenza – Verona – Nice – Cannes – Nimes – Perpigan – Barcelona – Valencia – Cadiz – Funchal.